Η γερμανική μάρκα παρουσίασε το νέο RS3 Sportback, ένα από τα πιο «καυτά» hatch της αγοράς, με απόδοση 367 ίππων και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετρακίνητο μοντέλο της Audi πήρε τα σκήπτρα από την Mercedes A45 AMG, ως το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της κατηγορίας. Τροφοδοτείται από πεντακύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 367 ίππους και 467 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά και στους δύο άξονες μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων. 

Παρά το βάρος των 1.520 κιλών επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. με απενεργοποιημένο τον περιοριστή ταχύτητας. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 8,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 189 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυναμικό bodykit με το μεγάλο προφυλακτήρα και τις εισαγωγές αέρα, τα φαρδύτερα φτερά, τις ζάντες 19 ιντσών, τις πλαϊνές ποδιές, τα αλουμινένια καλύμματα των καθρεπτών, την πίσω πτέρυγα και το διαχύτη με τις δύο απολήξεις της εξάτμισης, αναδεικνύουν το σπορ χαρακτήρα του.

Για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, τα μετατρόχια του αυτοκινήτου έχουν αυξηθεί κατά 24 χλστ. εμπρός και κατά 4 χλστ. πίσω, με το αμάξωμα να είναι χαμηλωμένο κατά 25 χλστ. Στον έξτρα εξοπλισμό περιλαμβάνεται μαγνητική ανάρτηση και κεραμικά φρένα, με τα στάνταρτ να αποτελούνται από 8πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους διαμέτρου 370 χλστ. και μονοπίστονες πίσω με δίσκους 310 χλστ.

Σπορτίφ και πολυτελές είναι και το εσωτερικό, με τα bucket καθίσματα, τις δερμάτινες επενδύσεις Nappa, το ντυμένο με δέρμα και alcantara τιμόνι, τα πεντάλ από αλουμίνιο και τα φινιρίσματα από carbon, να εντυπωσιάζουν.

Οι παραγγελίες του νέου RS3 Sportback θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2015, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Όσο για την τιμή, η Audi ανέφερε πως θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτή του προκατόχου του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης