Μία ειδική έκδοση του «εκρηκτικού» μικρού ιταλικού αυτοκινήτου, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.949 μονάδες και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70η επέτειο της μάρκας, δημιούργησε η Abarth.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Abarth 695 70° Anniversario είναι αφιερωμένο στους φίλους της εμβληματικής φίρμας με σήμα τον «σκορπιό». Εφοδιάζεται με το πρωτοποριακό «Spoiler ad Assetto Variabile», ένα αεροδυναμικό βοήθημα που αποτελεί αποτέλεσμα της έρευνας των μηχανικών της Abarth στην αεροδυναμική σήραγγα της FCA στο Orbassano του Τορίνο.

Το νέο σπόιλερ αυξάνει την πρόσφυση στις γρήγορες καμπές και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Ρυθμίζεται χειροκίνητα σε 12 θέσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα αγωνιστικά οχήματα, σε κλίσεις από 0 έως 60 μοίρες. Στη μέγιστη κλίση το σπόιλερ αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 42 κιλά στα 200 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το ενεργό σύστημα εξαγωγής Record Monza, είναι βαμμένο στο συλλεκτικό γκρι χρώμα Campovolo, φέρει αυτοκόλλητα στο καπό και την οροφή, ζάντες 17 ιντσών SuperSport και αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 305 χλστ. εμπρός και 240 χλστ. πίσω με κόκκινες δαγκάνες της Brembo.

Ο σπορ χαρακτήρας συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τα νέα καθίσματα Sabelt Tricolore να έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Η ένδοξη αγωνιστική ιστορία της μάρκας αντικατοπτρίζεται στα vintage αυτοκόλλητα με το διάσημο σύμβολο του σκορπιού, με την αριθμημένη πλακέτα να προσδίδει επιπλέον αξία στο αυτοκίνητο.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει το σύστημα πολυμέσων UconnectTM με την οθόνη 7 ιντσών και το Abarth Telemetry, προκειμένου ο οδηγός να μετρά τις επιδόσεις στην πίστα.

Για την κίνηση φροντίζει ο 1.4 turbo κινητήρας απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης