Μεγαλύτερο, με καλύτερη ποιότητα κατασκευής, περισσότερους χώρους, πιο μοντέρνο εσωτερικό και πιο πρακτικό, έρχεται το νέο RAV4, το αυτοκίνητο που ουσιαστικά ίδρυσε την κατηγορία των SUV.

Το ιαπωνικό μοντέλο στην τέταρτη γενιά του είναι πιο μεγάλο από ποτέ, με το μήκος του να φθάνει τα 4.57 μέτρα, το πλάτος τα 1.84μ. και το μεταξόνιο τα 2.70μ.. Σχεδιαστικά, υιοθετεί τη φιλοσοφία του Auris, όντας πιο δυναμικό και επιθετικό, με την πόρτα του χώρου αποσκευών να είναι πλέον κάθετη, προς όφελος της πρακτικότητας. Το εσωτερικό είναι πιο μοντέρνο, με την κεντρική κονσόλα να χωρίζεται σε δύο τμήματα. Διαθέτει πολλές θήκες για αντικείμενα, ο μπλε φωτισμός κάνει πιο ξεκούραστη την οδήγηση τη νύχτα, με τις δερμάτινες επενδύσεις στις πλουσιότερες εκδόσεις να δίνουν έναν τόνο πολυτέλειας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό ειδικά στις πλούσιες εκδόσεις θυμίζει Lexus

Χάρη στην αύξηση των διαστάσεων, η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη και το πορτ-μπαγκάζ έχει πλέον χωρητικότητα 547 λίτρων, με την πίσω πόρτα -που ανοίγει πλέον προς τα πάνω- να κάνει πιο εύκολη τη φόρτωση και εκφόρτωση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο μεγάλος από ποτέ ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, δυστυχώς περιλαμβάνει μόνο υψηλού κυβισμού μοτέρ, όπως τον γνωστό 2.0 λίτρων με τους 151 ίππους και τον diesel 2.2 D-4D, απόδοσης 150 ίππων. Συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το CVT (για τον βενζίνης), ενώ διαθέτουν και ένα νέο αυτόματο σύστημα τετρακίνησης. Ο πετρελαιοκινητήρας 2.0 λτ. με τους 124 ίππους σε 4Χ2 έκδοση θα έρθει πιθανότατα αργότερα στην Ελλάδα.  

Το νέο RAV θα λανσαριστεί στη χώρα μας τον Απρίλιο, με τις τιμές να είναι στα ίδια επίπεδα με το απερχόμενο μοντέλο, δηλαδή στα 27.500-28.000 ευρώ, χωρίς το όφελος της απόσυρσης.  

Με μόνο δύο κινητήρες 2.0 και 2.2 λίτρων

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης