Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Βρισκόμαστε στο 2022 και μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα ιπτάμενα αυτοκίνητα, βλέπουμε όμως αρκετά αμφίβια αυτοκίνητα. Πηγαίνεις τη βόλτα σου στην Παραλιακή και έχει κίνηση; «Κόβεις» το τιμόνι δεξιά και πηγαίνεις από τη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Youtuber AdamC3046 κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω Covid, είχε πολύ ελεύθερο χρόνο με τον πατέρα του και αποφάσισαν να μετατρέψουν το Fiesta 7ης γενιάς τους σε ένα απόλυτα λειτουργικό όχημα δρόμου – θαλάσσης.

Το υπέροχο με αυτό το αμφίβιο Ford είναι ότι είναι ακόμα αναγνωρίσιμο ως Fiesta ακόμα και με την πρώτη ματιά. Το πάνω μισό (και οι τροχοί) προέρχεται από το μικρό αυτοκίνητο και το κάτω μισό από μία βάρκα, με τις ανάλογες μετατροπές να έχουν λάβει χώρα φυσικά. 

Πιο συγκεκριμένα, η μηχανή έχει μετακινηθεί πίσω από τα καθίσματα των επιβατών, η εξάτμιση έχει ανέβει ψηλά ενώ και η οροφή αφαιρέθηκε για να απολαμβάνουν τον ήλιο όσο σκίζουν τα κύματα. Η προπέλα λειτουργεί μέσω ενός νέου άξονα μετάδοσης ισχύος την ώρα που το όχημα οδηγείται τόσο στο νερό όσο και στον δρόμο με τα κανονικά πετάλια του και το τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης