Επιμέλεια; Γιώργος Παλληκάρης

Σίγουρα τα hypercars είναι η κορυφαία κατηγορία αυτοκινήτων στον πλανήτη. Αδιανόητες ταχύτητες, μήνες για να συναρμολογηθεί έστω και μία μονάδα, αλλά και εξωτική εμφάνιση. Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι που κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ένα από τα πιο γνωστά τέτοια μοντέλα είναι και η Bugatti Chiron Super Sport 300+ η οποία είναι ένα από τα τρία γρηγορότερα αυτοκίνητα που υπάρχουν και διαθέτει πωλητήριο στα 3.5 εκατ. ευρώ.

Πόσο όμως πιστεύετε ότι κοστίζει η μάσκα, ο προφυλακτήρας τα φτερά και το καπό; Μία αγγελία στο internet έρχεται να προσφέρει όλα τα παραπάνω στα… 370.000 ευρώ! 

Το ανταλλακτικό που είναι φτιαγμένο από ανθρακόνημα, πωλείται άβαφτο ενώ σύμφωνα με ένα αυτοκόλλητο κάτω από τα πάνελ του αμαξώματος με το έμβλημα της Bugatti, κατασκευάστηκε στην Αυστρία, με ημερομηνία παραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Τα ανταλλακτικά είναι συμβατά με τη Chiron Super Sport 300+ που κατασκευάστηκε σε 30 μονάδες, και το παρόμοιο αλλά πιο πολυτελές Chiron Super Sport που ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα με παραγωγή 60 μονάδων. Και οι δύο εκδόσεις κοστίζουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ και διαθέτουν διαφορετικό σχεδιασμό εμπρός από την κανονική Chiron και την Chiron Pur Sport, με μεγαλύτερες εισαγωγές και κυκλικούς αεραγωγούς στα φτερά.

Στην τιμή των 370.000 ευρώ θα μπορούσε κάποιος αντί για προφυλακτήρα και καπό να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο supercar όπως η Lamborghini Huracan Tecnica ή η Ferrari 296 GTB.

Αυτή τελικά είναι και η διαφορά ανάμεσα σε supercar και hypercar. Σα να λέμε, εκατομμυριούχος και δισεκατομμυριούχος.