Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Canyon Lake, μια κλειστή κοινότητα στην κομητεία Riverside της Καλιφόρνια. Ο ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού Packard Business Coupe του 1939 το είχε σταθμεύσει στη ράμπα σκαφών και άρχισε να φωτογραφίζει το όχημα μέσα στο γραφικό τοπίο. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το όχημα κύλησε στη λίμνη, με αποτέλεσμα να βυθιστεί πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας Riverside και της ομάδας κατάδυσης του σερίφη της κομητείας, ξεκίνησαν επιχείρηση υποβρύχιας διάσωσης, καθώς δεν γνώριζαν εκείνη τη στιγμή εάν μέσα στο όχημα υπήρχαν άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 20 λεπτά αφού ξεκίνησε η επιχείρηση της πυροσβεστικής, τότε ξαναεμφανίστηκε  ο ιδιοκτήτης του οχήματος και ενημέρωσε τις υπηρεσίες πως στο όχημα  δεν υπήρχε επιβάτης και έτσι η επιχείρηση μετατράπηκε σε απλή μεταφορά του οχήματος στη στεριά.

Το κλασικό αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε από τη λίμνη και ένα ειδικό συνεργείο κλήθηκε να καθαρίσει τους λεκέδες από τα λάδια. Ενώ το όχημα δεν φαίνεται να έχει αισθητικά ελαττώματα, το νερό πιθανότατα κατέστρεψε το εσωτερικό και την καλωδίωση, καθιστώντας τις επισκευές δύσκολες. Ας ελπίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης θα βρει έναν τρόπο να το αποκαταστήσει και να το βγάλει ξανά στο δρόμο.

Ο Pedro Gonzalez, επιμελητής αυτοκινήτων στο Carey’s Fine Automobiles στο San Bernardino, εκτίμησε ότι το Packard του 1939 εκτιμάται μεταξύ 25.000 και 40.000 δολαρίων. Βέβαια πριν κάνει αυτή τη βουτιά στα κρύα νερά της λίμνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης