Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη
Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού καταφέρνουν να προσελκύουν χιλιάδες φιλάθλους, αφού το θέαμα που προσφέρουν είναι, αναμφισβήτητα, μοναδικό. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μορφής αγώνα, αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας, καρτ κ.ά. Ωστόσο και λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα καλά αγωνιστικά οχήματα έχουν αρχίσει σιγά σιγά να… εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα οι αγώνες να χάνουν αρκετή από την αίγλη τους και οι θεατές, με τη σειρά τους, να αναρωτιούνται γιατί δεν ανταμείβονται από ό,τι παρακολουθούν.

Ανεβαίνει το επίπεδο

Κόντρα στο… ρεύμα και στα δεδομένα της εποχής, μια νέα αγωνιστική ομάδα, που γεννήθηκε από το μηδέν, έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Ο λόγος για την KOSMOCAR – EKO DUCATI Team, που αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσικλετών. Καταρχήν, έφερε μια κορυφαία καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσικλέτα, την Ducati Panigale, την οποία -όπως ήδη έχει γίνει γνωστό και έχετε διαβάσει και από τη zougla.gr- θα την τρέξει ο 18άχρονος Γιώργος Παπασταύρου. Από εκεί και πέρα, αυτό που έκανε η συγκεκριμένη ομάδα πριν ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις ήταν το… αυτονόητο, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου σε επίπεδα ξένων αγωνιστικών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπασταύρου θα είναι ο οδηγός της Ducati Panigale

Έλληνας οδηγός στο εξωτερικό

Και μόνο η συγκεκριμένη κίνηση, δείχνει τον επαγγελματισμό της KOSMOCAR – EKO DUCATI Team αλλά και τον τρόπο προσέγγισης του θεσμού από την πλευρά της. Σημαντικό στοιχείο, το γεγονός ότι δεν αποφάσισε μόνο να φέρει μια μοτοσικλέτα αξίας 60.000 ευρώ και να την… τρέξει, αλλά να την στηρίξει κιόλας με κάθε τρόπο. Σημαντικές και με νόημα, οι δηλώσεις του διευθύνοντα σύμβουλου της Kosmocar Στήβεν Σίρτη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για έναν Έλληνα αναβάτη να τρέξει στο εξωτερικό και να κάνει καριέρα». Αξιοσημείωτη και η στήριξη από πλευράς χορηγών, οι οποίοι έδειξαν ότι σε σοβαρές προτάσεις απλώς… στηρίζουν, ακόμα και εάν υπάρχει κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αριστερά: Μυτιλινάκης, Παπασταύρου, Σίρτης και Ψυχογιός

Σύνθεση αγωνιστικής Ομάδας KOSMOCAR – EKO DUCATI Team

Οδηγός: Γιώργος Παπασταύρου
Team Manager: Γιάννης Μυτιληνάκης
Τεχνικός Διευθυντής: Μάκης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος Marketing: Γιώργος Παγιατάκης
Αγωνιστικός Διευθυντής:Σωκράτης Κιούρκος
Αρχιμηχανικός / Τεχνικός αναρτήσεων:Αντώνης Μερεμέτης
Μηχανικός Ηλεκτρονικών-Τηλεμετρίας: Δημήτρης Παπανικολάου
Μηχανικός: Σπύρος Χριστόπουλος
Χρονομέτρης: Χριστόφορος Ζουλινάκης
Γραφείο Τύπου: Θανάσης Αγγελής, Βίκυ Καραδήμου
Ειδ. Σύμβουλος σε Αγωνιστικά Θέματα: Δημήτρης Διατσίδης
Χορηγοί: ΕΚΟ, CASTROL, hellas online, MAPFRE WARRANTY, SAP 
Τεχνικοί υποστηρικτές: PIRELLI, REGINA, AUDI

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη Τύπου της KOSMOCAR – EKO DUCATI Team

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης