Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, Dieter Zetsche, προσκάλεσε τις δύο ανταγωνίστριες εταιρείες να μπουν στο χώρο της F1 και να αναμετρηθούν στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 61χρονος Γερμανός, θεωρεί ότι η F1 χρειάζεται μεγαλύτερο ανταγωνισμό για να γίνει και πάλι δημοφιλής, με τις Audi και BMW να είναι οι ιδανικότερες εταιρείες, καθώς θα δώσουν άλλη αίγλη στο άθλημα.

Οι τρεις γερμανικές εταιρείας, μοιράζονται το 80% της αγοράς στην κατηγορία των premium αυτοκίνητων, κάτι το οποίο συμβαίνει διότι εμπλέκονται καθημερινά ως γείτονες ο ένας στα πόδια του άλλου, όπως ανέφερε ο Zetsche. O σκληρός ανταγωνισμός κάνει πολύ καλό σε όλους, καθώς τους υποχρεώνει να ανεβάζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW βρισκόταν στην F1 από το 2006 έως το 2009 και παρότι είχε ως στόχο το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. Τα απίστευτα κόστη που απαιτεί η F1 την έκαναν να αποχωρήσει και δύσκολα θα τη δούμε να επιστρέφει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, η Audi είναι κυρίαρχος σε πολλούς αγώνες, μεταξύ των οποίων το DTM και τα πρωταθλήματα αντοχής, αλλά το VW Group στο οποίο ανήκει, έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι σχεδιάζει να μπει στην F1.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης