Έπειτα από μια συναρπαστική μάχη με τον team-mate του στη VW Motorsport, o Sebastien Ogier πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχή νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας στη Σουηδία ήταν θεαματικός, με το χιόνι να έχει καλύψει κάθε εκατοστό στις ειδικές διαδρομές. Ο Andreas Mikkelsen προηγείτο στην τελευταία ε.δ. κατά 3 δευτερόλεπτα του Ogier, αλλά ένα λάθος του στοίχισε ακριβά. Έτσι, ο έμπειρος Γάλλος εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα, τερμάτισε πρώτος και μάλιστα πήρε τρεις επιπλέον βαθμούς, αφού επικράτησε και στην powerstage.

Ο Σουηδός έμεινε τελικά τρίτος, με τον Thierry Neuville να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βαθμού, κάνοντας παράλληλα και το μεγαλύτερο άλμα στο WRC με 44 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέταρτος τερμάτισε ο Ott Tanak της M-Sport Ford, ο οποίος μέχρι το τέλος ήταν μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο. Ο Αυστραλός Hayden Paddon, πήρε την πέμπτη θέση με το δεύτερο εργοστασιακό Hyundai, πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του.

Την πρώτη δεκάδα, συμπλήρωσαν οι ο Elfyn Evans (M-Sport Ford), Kris Meeke (Citroen), Martin Prokop (Jipocar Czech National Team), Yuri Protasov ( M-Sport Ford) και Mads Ostberg (Citroen).

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Μεξικό, στις 5-8 Μαρτίου. Ο Ogier προηγείται στη γενική βαθμολογία με 53 βαθμούς, με τους Neuville και Mikkelsen να τον ακολουθούν, έχοντας συγκεντρώσει 30 βαθμούς.

Η βαθμολογία έπειτα από 10 αγώνες

1.Sebastien Ogier 53
2.Thierry Neuville 30
3.Andreas Mikkelsen 30
4.Jari-Matti Latvala 19
5.Mads Ostberg 14
6.Elfyn Evans 14
7.Ott Tanak 12
8.Hayden Paddon 10
9.Kris Meeke 10
10.Daniel Sordo 8


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης