Ράλι Ακρόπολις: Ο εθνικός αγώνας ξεκινά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 00:08
Ράλι Ακρόπολις: Ο εθνικός αγώνας ξεκινά

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα φιλοξενεί αυτές τις ημέρες η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Οι κορυφαίοι οδηγοί του ERC δίνουν τη δική τους ελληνική μάχη... περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Ο λόγος για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις, που ξεκινά την Παρασκευή 6 Μαΐου με την πανηγυρική εκκίνηση στις Θερμοπύλες και συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο σε γνώριμες παλαιές ειδικές διαδρομές.

Η επιστροφή του κέντρου του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις μετά από δέκα χρόνια στη Λαμία, αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές που θα πάρουν τα... βουνά για να απολαύσουν κορυφαία ευρωπαϊκά και ελληνικά πληρώματα. Οι φετινές ειδικές διεξάγονται σε χωμάτινες επιφάνειες.

Δείτε το εντυπωσιακό teaser video της FIA για το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις...
Οι ειδικές διαδρομές της 1ης ημέρας...
Το φετινό "Ακρόπολις" θα έχει κέντρο την πόλη της Λαμίας... Το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να δείτε τον χάρτη με τις ειδικές διαδρομές της 1ης ημέρας μεγαλύτερο...

Οι ειδικές διαδρομές της 2ης ημέρας...
Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη το Χιλιάδες θεατές αναμένεται να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές... κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. Πριν από το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην πανελλήνια έκθεση Λαμίας όπου και το αρχηγείο του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να δείτε τον χάρτη με τις ειδικές διαδρομές της 2ης ημέρας μεγαλύτερο...

Με 81 πληρώματα...

Την Παρασκευή στις 18:30 θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση στις ΘερμοπύλεςΤην Πέμπτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου για τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 3ο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι.

Το πράσινο φως από τους τεχνικούς εφόρους πήραν 81 πληρώματα.

Ανάμεσα σε αυτά, 35 προσμετρούν στο ERC, ενώ 47 θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος ράλι. Το μοναδικό πλήρωμα που δεν πέρασε από τον τεχνικό έλεγχο ήταν το Citroen DS3 R5 των Consani-Jamoul.

To θέαμα στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές θα είναι μοναδικό...

Δώδεκα αγωνιστικά κατηγορίας R5...
Μεταξύ των πληρωμάτων ξεχωρίζουν οι διεκδικητές του τίτλου, Kajetan Kajetanowicz και Alexey Ελπίδες για ελληνική διάκριση και θέση στο βάθρο! Lukyanuk, αμφότεροι με Ford Fiesta R5, αλλά και όλοι όσοι ακολουθούν ολόκληρο το πρωτάθλημα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι βρεθούν στα βουνά της ευρύτερης περιοχής τις ημέρες του αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά 12 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

Ιδιαίτερα σημαντική από ελληνικής πλευράς είναι η παρουσία των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με το Skoda Fabia R5, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, κάτι που είχαν επιχειρήσει και πέρυσι, τερματίζοντας εντέλει στην 3η θέση και πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που σαφέστατα κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ελπίδες για διάκριση από τον Αθανασσουλα που θα τρέξει και φέτος με Skoda Fabia R5

Ενδιαφέρον και στην μικρότερη κατηγορία...
Φυσικά, εθνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει και στην κατηγορία ERC-2, με τους διεκδικητές του ευρωπαϊκού στέμματος, Chuchala-Dymurski, Scattolon-Zanini και Alonso-Monasterolo να έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ελληνικούς συνδυασμούς με κατασκευές ικανές για το καλύτερο.

Τέτοιοι είναι οι «Ιαβέρης Jr»-Σπύρος Κολτσίδας, που επιστρέφουν ύστερα από έντεκα χρόνια στην αγωνιστική δράση με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Σούκουλης με το Subaru Impreza STi, αλλά και οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς.

Οι Χαλκιάς - Σούκουλης θα τρέξουν με Subaru Impreza...

Ξεχωριστή βαθμολογία για το ελληνικό πρωτάθλημα
Το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις, προσμετρά και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με κάθε ημέρα του να βαθμολογείται ξεχωριστά, και με όσους αγωνιστούν και στις δύο να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το καλύτερο από τα δύο αποτελέσματα.

Από τα 47 πληρώματα που θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας, τα 4 εκκινούν μόνο την πρώτη ημέρα, τα 10 μόνο τη δεύτερη, και τα 33 και στα δύο σκέλη.

Ιαβέρης Junior και Σπύρος Κολτσίδας θα συμμετάσχουν με Mitsubishi EVO 9...

Που θα βλέπετε και θα ακούγετε για τον αγώνα...
Δίπλα στον αγώνα θα βρίσκεται φέτος με ζωντανές συνδέσεις, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός Star κεντρικής Eλλάδος αλλά και το ραδιόφωνο Λαμίας Star 97.1 Αναλυτικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός θα συνδεθεί ζωντανά με την τελετή εκκίνησης του αγώνα την Παρασκευή 6 Μαΐου από τις 18:00, ενώ στις 22:00-23:00 θα παρουσιάσει εκπομπή με θέμα τον αγώνα. Από το απόγευμα του Σαββάτου 7 έως και τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Μαΐου, ανά δύο ώρες θα προβάλλονται 24λεπτες εκπομπές με τα αφιερώματα του Eurosport στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, ενώ ζωντανά θα προβληθεί και ο τερματισμός του αγώνα, την Κυριακή στις 16:00.

Αντίστοιχα, ζωντανά θα καλυφθούν οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού από το Star FM 97,1, το οποίο θα εκπέμπει από το χώρο του Service Park, στην πανελλήνια έκθεση Λαμίας, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με διαρκή ενημέρωση για την εξέλιξή του.
Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές για το ERC πατώντας ΕΔΩ

Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι πατώντας ΕΔΩΓια να δείτε τις προσβάσεις των ειδικών διαδρομών πατήστε ΕΔΩ 

Για να βλέπετε live τα αποτελέσματα του αγώνα πατήστε
ΕΔΩ 
Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις στο Facebook πατώντας
ΕΔΩ

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του αγώνα πατώντας ΕΔΩΤΟ SEAJETS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 • 6-8 Μαΐου 2016 διεξάγεται το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις
 • 36 πληρώματα αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC
 • 29 είναι οι διεθνείς συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 από Κύπρο
 • 46 πληρώματα θα μονομαχήσουν για το ελληνικό πρωτάθλημα
 • 12 είναι τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5
 • 3οι τερμάτισαν το 2015 οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος
 • 12 είναι οι ειδικές διαδρομές που θα καλύψουν τα πληρώματα
 • 231 είναι τα συνολικά χιλιόμετρα των ειδικών διαδρομών. Άλλα 454 αφορούν τις απλές διαδρομές
 • 33.8 χιλιόμετρα είναι το μήκος της μεγαλύτερης ειδικής διαδρομής «Ελάτια/Καρυά» που διεξάγεται δύο φορές την Κυριακή
 • 120 χώρες θα μεταδώσουν τηλεοπτικά το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις
 • 3ος γύρος του πρωταθλήματος ERC είναι το φετινό Ακρόπολις
 • 2η συνεχόμενη χρονιά το Ακρόπολις έχει τον τίτλο SEAJETS Ακρόπολις Ράλλυ
 • 12 είναι τα ταχύπλοα σκάφη του βασικού χορηγού SEAJETS τα οποία ταξιδεύουν σε πάνω από 140 προορισμούς
 • 30.000.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν τον αγώνα την περυσινή χρονιά
 • 170 εκπρόσωποι ΜΜΕ θα καλύψουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός


Χαμόγελα από Έλληνες συμμετέχοντες...

Φέτος δεν θα διεξαχθεί νυχτερινή ειδική διαδρομή...

Ο νικητής του περυσινού αγώνα Kajetan Kajetanowicz θα τρέξει με Ford Fiesta R5...

Μόλις μία συμμετοχή με Peugeot 208T θα δούμε στο φετινό 'Ακρόπολις'


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 16:10