Έκπληξη και συγχρόνως προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση των διοργανωτών του Grand Prix της Αυστραλίας, για αλλαγή του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν 2016.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς διοργανωτές, τους εστάλη μια επιστολή στην οποία αναφέρεται πως ο πρώτος αγώνας της επόμενης χρονιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1, θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και όχι τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό έχει να συμβεί από το 1988 όταν φιλοξενήθηκε το πρώτο GP στο Ρίο της Βραζιλίας. Η ανακοίνωση προκάλεσε αναταραχή στο χώρο της F1, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA) να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως εκτός από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, αλλάζει και η ώρα, καθώς στην χώρα θα έχει εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα. Πολλοί θεωρούν πως ο λόγος αυτής της μετακίνησης, είναι για να μειωθούν τα κενά διαστήματα μεταξύ των Grand Prix μέσα στη σεζόν, ενώ κάποιοι έχουν πάει το θέμα πιο μακριά, κάνοντας λόγο για ραδγαίες εξελίξεις στο καλεντάρι και μείωση του αριθμού των αγώνων, με την Monza να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για έξοδο από την F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης