Του Π.Χαλάτση

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δοθεί σήμερα το απόγευμα στις 18:30 τοπική ώρα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκινάει αύριο (19/4) το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

 

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης