Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν δεν θα ανανεώσει με την Aston Martin, καθώς θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος Γερμανός πιλότος ολοκληρώνει μια τεράστια καριέρα, καθώς από το 2007 μέχρι το 2022 οδήγησε για την Toro Rosso, τη Red Bull, τη Ferrari και, φυσικά, την Aston Martin. Τα στατιστικά στοιχεία του τον ανάγουν σε έναν από τους πιο επιτυχημένους πιλότους στην ιστορία της Formula 1, έχοντας συνολικά 4 πρωταθλήματα, 53 νίκες, 122 παρουσίες στο πόντιουμ και 57 pole positions. 

Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram, αναφέροντας πως είναι έτοιμος να αφιερωθεί πλήρως στην οικογένεια και στα παιδιά του. «Θέλω να τους δω να μεγαλώνουν, να τους μεταβιβάζω τις αξίες μου, να τους ακούω και να μη χρειάζεται να τους αποχαιρετήσω άλλο. Θέλω να μάθω από αυτούς και να εμπνευστώ από αυτούς».

Ο οδηγός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος αγώνας του είναι ακόμη μπροστά του, λέγοντας ότι προσβλέπει «στις άγνωστες και νέες προκλήσεις». Αν και δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του με άλλους τύπους μηχανοκίνητου αθλητισμού, ελπίζουμε σίγουρα να κάνει περισσότερες εμφανίσεις πίσω από το τιμόνι στο μέλλον. Ως τελική δήλωση, ο Vettel είπε: «Πιστεύω ότι υπάρχει πάντα ένας αγώνας για να κερδίσεις. Αντίο και ευχαριστώ που με αφήνετε να μοιραστώ τη διαδρομή μαζί σας. Μου άρεσε κάθε μέτρο της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πραγματικά αξίζει να δείτε το βίντεο, που αποτυπώνει τον απίστευτο χαρακτήρα του Vettel και το πόσο συνειδητοποιημένος είναι.

 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης