Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η αντίστροφη μέτρηση για τον νικητή της Pole Position ξεκίνησε 2.30 λεπτά πριν κλείσει ο χρόνος για το Q3.Τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα και κινήθηκαν πλέον σε καθαρά οριακούς ρυθμούς μέχρι την καρό σημαία. Ο Verstappen ήταν πρώτος. Όμως ούτε ο Leclerc αλλά ούτε ο Sainz είχαν απαντήσει και τελικά 30 δευτερόλεπτα πριν την καρό σημαία έγινε η μεγάλη ανατροπή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος πιλότος της Ferrari έκανε εκπληκτικό χρόνο και κέρδισε την Pole Position.Πίσω από τον Μονεγάσκο τερμάτισε ο δεύτερος πιλότος της Ferrari Carlos Sainz και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Max Verstappen που είχε την pole position στο τσεπάκι του.

Στις δηλώσεις του ο Verstappen δεν ήταν και τόσο ευχαριστημένος. Όχι τόσο γιατί έχασε την Pole Position αλλά γιατί στον αγώνα θα έχει μπροστά του δύο Ferrari.

Ο χρόνος του Leclerc ήταν 1:28.796 ενώ ο χρόνος του Sainz 1.28.986. O Verstappen  δεν ολοκλήρωσε την τελευταία προσπάθειά του και κράτησε τον χρόνο που είχε 1.28.991. Πίσω από τον Max θα ξεκινήσει ο Serzio Perez με χρόνο 1.29.036. Η έκπληξη ήταν ο χρόνος του V.Bottas (1.29.475) που θα ξεκινήσει από την 5η θέση ενώ πίσω του θα ξεκινήσει ο πρώην ομόσταυλός του L.Hamilton που έκανε χρόνο 1.29.625

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά τερματισμού έχει ως εξής:

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης