Οι τρείς πιλότοι που θέλουν νίκη στην Ισπανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 19:56
Οι τρείς πιλότοι που θέλουν νίκη στην Ισπανία

Του Περικλή Χαλάτση

Η πίεση αυτή τη φορά για τον Charles Leclerc, στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά, στην πίστα της Βαρκελώνης δεν ήρθε από τον Max Verstappen αλλά από τους μέχρι σήμερα μη υπολογίσιμους πιλότους της Mercedes.Φαίνεται ότι οι λύσεις που έδωσαν οι μηχανικοί της Mercedes ήταν σωστές και γι αυτό και οι δύο πιλότοι (Russel-Hamilton) ανέβασαν ρυθμούς και έκαναν το 2-3 στο P2.

MercedesΦυσικά δεν πρόκειται για τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά που θα γίνουν αύριο και θα κριθεί και ο POLMAN είναι καλοί και όχι αδιάφοροι. Το 2021 στον αγώνα, ρεκόρ γύρου είχε κάνει ο Max Verstappen με 1.18.149.

Στα σημερινά (20/5/22) ανεπίσημα δοκιμαστικά ο Leclerc (Ferrari) έκανε 1.19.670, ο Russel (Mercedes) +0.117, o Hamilton (Mercedes) +0.204 , o Sainz (Ferrari) +0.320 και ο Verstappen (Red Bull) +0.336.
Οριακές οι διαφορές. Σίγουρα αύριο θα υπάρχουν καλύτεροι χρόνοι. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τρείς οδηγοί που θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη είναι ο Leclerc, o Verstappen και ο Sainz.

Ο Ισπανός το οφείλει στους συμπατριώτες του. Τρέχει στην έδρα του. Ο Ολλανδός γιατί θέλει να κλείσει την ψαλίδα με τον πρωτοπόρο και ο Μονεγάσκος γιατί θέλει να ανοίξει την ψαλίδα από τον Verstappen.
Η πρώτη σημαντική εγκατάλειψη ήταν με τον Bottas. Η Alfa Romeo έβγαλε καπνό και ο Valteri Bottas βγήκε σε ασφαλές σημείο.

Σε κάποια στιγμή ακούσθηκε να λέει «κάτι χάλασε». Οι κριτές έβγαλαν κίτρινη σημαία και για πέντε λεπτά, μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και στα ανεπίσημα δοκιμαστικά στο Circuit de Barcelona-Catalunya, δεν έπεφτε καρφίτσα. Όλες οι θέσεις ήταν γεμάτες. Και φυσικά υπήρχε παλμός.

Οι χρόνοι στο Practice 1

Οι χρόνοι στο Practice 2

Αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Practice 3 (Ελεύθερα δοκιμαστικά)    :   14.00-15.00
Επίσημα χρονομετρημένα : 17.00 – 18.00

Την Κυριακή 22 Μαΐου ο αγώνας αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.00 .
Τα ανεπίσημα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά για την Pole Position καθώς επίσης και τον αγώνα της Κυριακής ,μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ , την Cosmote TV και  την F1 TV Pro.

 

 

 

 

 


 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 20:13