Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σπάνια μιλά, ακόμη πιο σπάνια χαμογελά και εκφράζεται, ειδικά όταν έχει χάσει έναν αγώνα που θεωρούσε ότι έχει στα χέρια του, όπως αυτόν στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βάθρο των νικητών, ένα σκαλί πιο κάτω από τον πρίγκιπα Αλβέρτο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Γκριμάλντι στέκονταν οι Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen και Daniel Ricciardo. Ο πρώτος και ο τρίτος πανηγύριζαν με την ψυχή τους, αλλά ο δεύτερος έδινε την εικόνα του πιο δυστυχισμένου ανθρώπου στη γη, έχοντας ως συμπαραστάτη την απαστράπτουσα πριγκίπισσα Charlene με το κόκκινο φόρεμα και το θλιμμένο βλέμμα.

Οι Ιταλοί πετούσαν στα ουράνια, ο Marchionne έδινε τηλεφωνικώς τα συγχαρητήρια στον Arrivabene για τη μεγαλειώδη εμφάνιση και την οριστική επιστροφή της Scuderia στην κορωνίδα. Η Ferrari όχι απλά ανταγωνίζεται τη Mercedes στη F1, αλλά την κερδίζει με εμφατικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όμως ο «iceman» είναι πιο παγωμένος από ποτέ. Το βλέμμα του την ώρα της απονομής τρομάζει. H έκφρασή του καταθλιπτική. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του αστυνομικού επιθεωρητή Χάρι Χόλε στα μυθιστορήματα του διάσημου Σκανδιναβού συγγραφέα Τζο Νέσμπο. Η σκέψη του ήταν αλλού, μόνο το σώμα του και το όνομα στη φόρμα δικαιολογούσε την παρουσία στο πόντιουμ. Αν μπορούσε, δεν θα είχε πατήσει καν το πόδι του εκεί πάνω.

Ο Φινλανδός χαλούσε όλο το ίματζ του Vettel και της Ferrari.

Ο Marchionne του ζήτησε εξηγήσεις πριν από λίγες εβδομάδες για τις κακές εμφανίσεις, αλλά όταν επέστρεψε, φρόντισαν να του δείξουν μέσα από την ομάδα ότι άλλος είναι το Νο1.

Στο Μόντε Κάρλο το κατάλαβε πολύ καλά, αν και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συνέβη στα pit stop. O Seb είναι εκπληκτικά γρήγορος εφέτος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μάχεται μέχρι τέλους σε κάθε αγώνα και δείχνει ότι θέλει αυτό το πρωτάθλημα όσο κανένα άλλο.

Μην υποτιμάτε την καρδιά του «iceman»

Ο Kimi όμως δεν θα δεχθεί να τον μειώσουν, να του ποδοπατήσουν την προσωπικότητα. Δεν θα παίξει με τις λέξεις, δεν θα ζητήσει δημόσια τον λόγο, δεν θα στηριχθεί στο μάρκετινγκ. Θα μπει απλώς στο αεροπλάνο μαζί με την πανέμορφη σύζυγό του, τον μικρό Robbin και τη νεογέννητη κορούλα του και θα φύγει. Πριν από αυτό όμως, θα φροντίσει να ρίξει το προειδοποιητικό μήνυμα, όπως έκανε την Κυριακή.

Τώρα, το μόνο που απομένει είναι να αποδείξει ότι την καρδιά του πρωταθλητή δεν μπορεί να την υποτιμήσει κανείς. Ούτε ο Vettel, ούτε ο Arribabene, ούτε καν ο ισχυρός άνδρας Sergio Marchionne.

Αυτή, ίσως, ήταν η σπίθα για να συγκεντρωθεί το μάγμα κάτω από το ηφαίστειο και να γίνει η έκρηξη. Όπως είπε εξάλλου μετά το GP του Μονακό: «Προσπαθώ να καταλάβω κάτι το οποίο είναι αδύνατον να ξέρω αυτήν τη στιγμή. Προφανώς για την ομάδα είναι καλό αποτέλεσμα, για μένα όχι. Πιστεύω πως υπάρχει κάποιος λόγος για ό,τι συμβαίνει στη ζωή. Θα τα πούμε στο επόμενο Grand Prix».  

Αν πραγματικά επιστρέψει και μπει στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, η περσινή κόντρα μεταξύ Hamilton – Rosberg δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτή των Vettel – Raikkonen.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης