Του Περικλή Χαλάτση

Ο πιλότος της Red Bull, Max Verstappen, ξεκίνησε καλά από τον πρώτο κιόλας τομέα στο Practice 2. Ήταν γρήγορος αλλά στους επόμενους γύρους ο Ισπανός πιλότος της Ferrari έδειξε ότι δεν το βάζει κάτω και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Μάλιστα ο Sainz έκανε καλύτερο χρόνο παρά το γεγονός ότι βγήκε από την πίστα και οι δύο δεξιές του ρόδες πάτησαν στα χαλίκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί εκείνη την ώρα να μην έβρεχε ωστόσο η πίστα ήταν βρεγμένη και σε αρκετά σημεία γλιστρούσε επικίνδυνα. Σε κάποια στιγμή άρχισε πάλι να βρέχει και οι οδηγοί επέστρεψαν στα πίτς για να βάλουν βρόχινα ελαστικά.
Πίσω από τον Verstappen με διαφορά + 0.862 τερμάτισε ο Charles Leclerc .Πολύ καλά κινήθηκαν στο Practice 2 ο Lance Stroll (Aston Martin και ο Lando Norris (MacLaren) . Έκαναν εκπληκτικούς γύρους και τερμάτισαν στην 3η θέση ο Norris και στην 4η ο Stroll.

Οι χρόνοι στο P2

O Carlos Sainz που ήταν πιο γρήγορος στο P1 ενδεχομένως να έκανε και στο P2 τον τέλειο χρόνο αλλά στην τελευταία του προσπάθεια φαίνεται δεν τον είχε δει ο Vettel με αποτέλεσμα ο Sainz να κόψει. Φυσικά την ώρα που τον προσπερνούσε του κούνησε εκνευρισμένος το χέρι του αλλά πλέον ο Ισπανός είχε χάσει κάθε ελπίδα να κάνει τον ιδανικό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Οι πιλότοι έχουν παραπονεθεί για την πίστα που σε αρκετά σημεία ακουμπούν τα μονοθέσια τους και χάνουν την πρόσφυση. Ακόμη ανέφεραν ότι ακόμη και τα σημεία που έχουν βελτιωθεί κρύβουν παγίδες με τις πέτρες στις  αμμοπαγίδες. Οι πέτρες είναι κοφτερές και εύκολα μπορεί να σκίσουν τα ελαστικά τους. Οι νέες αμμοπαγίδες βρίσκονται πιο κοντά στα όρια της πίστας και μπορούν να «τιμωρήσουν» όποιον οδηγό , παραβιάσει το επιτρεπόμενο όριο.

 

Με «penalty» που θα ταρακουνήσουν τη μάχη του πρωταθλήματος, θα ξεκινήσουν την Κυριακή ,γιατί ξεπέρασαν τα επιτρεπόμενα όρια τους για τη σεζόν οι Verstappen, Norris, Ocon , Leclerc και Bottas.  Θα έχουν νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στροβιλοσυμπιεστές και MGU-H. Αυτό το αποφάσισαν οι επικεφαλής των ομάδων αλλά τις ποινές τις χρεώνονται οι πιλότοι.

Αύριο το μεσημέρι ( Σάββατο 14.00-15.00) θα γίνουν τα τρίτα ανεπίσημα δοκιμαστικά και στις τέσσερις το απόγευμα θα γίνουν τα χρονομετρημένα ( 17.00-18.00) όπου θα κριθεί και ο Pole Man της Κυριακής.
Στο Spa την Κυριακή θα γίνει για 55η φορά αγώνας της F1. Η πίστα έχει μήκος 7 χιλιόμετρα (7.004 Km), οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 44 γύρους και θα καλύψουν 308.052 χλμ. Το ρεκόρ πίστας το κατέχει ο Valtteri Bottas από το 2018. 

Τέλος για αύριο προβλέπονται σύννεφα πάνω από την πίστα αλλά με πιθανότητα βροχής 20% ενώ την Κυριακή ο αγώνας θα γίνει με ήλιο και πιθανότητα βροχής 10%.
Τόσο τα δοκιμαστικά όσο και τον αγώνα της Κυριακής (ξεκινάει στις 16.00 ώρα Ελλάδος) μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και από την F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης