Του Περικλή Χαλάτση

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες Ολλανδοί είχαν πιάσει τις θέσεις τους στο Ολλανδικό Grand Prix που στην κυριολεξία είναι όλο πορτοκαλί. Όλοι όσοι βρίσκονται στο Zandvoort  φοράνε πορτοκαλί μπλουζάκια που γράφουν “Max” και περιμένουν όρθιοι να σβήσουν σε μία ώρα (16.00) τα πέντε κόκκινα φώτα και να δουν τον  Max Verstappen να φεύγει πρώτος αφού χθες κέρδισε την Pole Position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός μπορεί να ξεκινάει πρώτος αλλά δεν εύκολο να κρατήσει την πρώτη θέση.
Από τις προσομοιώσεις που έγιναν φαίνεται ότι τα μονοθέσια της Ferrari είναι ταχύτερα στην πίστα του Zandvoort από τις red Bull κατά 0.15 δέκατα του δευτερολέπτου. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην ομάδα του Ολλανδού πρωτοπόρου στη βαθμολογία. Βέβαια τα προσπεράσματα σε μονοθέσια που κινούνται με διαφορές στα δέκατα του δευτερολέπτου δεν είναι και τόσο εύκολες.

Η επιλογή της γόμας στην εκκίνηση αλλά και τα Pit stop που θα γίνουν παίζουν σημαντικό ρόλο. Στο άλλο στρατόπεδο της Ferrari δίνουν μεγάλη βάση στην εκκίνηση. Ο Charles Leclerc που ξεκινάει από τη δεύτερη θέση θα επιχειρήσει να κάνει μια εντυπωσιακή εκκίνηση και να στρίψει πρώτος. Και εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ελαστικά. Από την 3η θέση ξεκινάει η δεύτερη Ferrari με τον C. Sainz ο οποίος θα προσπαθήσει να κρατήσει πίσω του τον Βρετανό L. Hamilton ο οποίος πέρσι έκανε τον ταχύτερο γύρο.

Πίσω από το μονοθέσιο της Mercedes ξεκινάει η 2η Red Bull με τον S.Perez που και αυτός ελπίζει να κάνει μια γρήγορη προσπέραση.Φυσικά όλα τα σχέδια μπορούν να τα ακολουθήσουν οι πιλότοι με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει κάποιο σημαντικό λάθος στην εκκίνηση. Γιατί ένα «ακούμπισμα» στην ευθεία της εκκίνησης, εκεί όπου όλοι θα προσπαθούν να βρουν «άνοιγμα» , μπορεί να αλλάξει όλα τα προγνωστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω από τον Perez ξεκινούν οι Russel, Norris και ο Mick Schumacher ο οποίος είναι ενθουσιασμένος με τις αποδόσεις του στην Ολλανδία.
Η σειρά εκκίνησης στο 15ο Grand Prix στην Ολλανδία

Στη βαθμολογία ο Max Verstappen προηγείται με διαφορά. Έχει 284 βαθμούς , ο Sergio Perez βρίσκεται στη 2η θέση με 191 βαθμούς και στην 3η θέση ο Charles Leclerc έχει 186 βαθμούς . Στους κατασκευαστές η Red Bull έχει σήμερα 475 βαθμούς ενώ η Ferrari μόλις 357.

Ο Ολλανδός αν κερδίσει σήμερα ανοίγει την ψαλίδα και βαδίζει ολοταχώς προς τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο.
Η πίστα Ζandvoort βρίσκεται ανάμεσα σε αμμόλοφους. Έχει μήκος 4.259 μέτρων . Οι πιλότοι θα κάνουν 72 γύρους και θα καλύψουν 306.587 χλμ. 

 

Ο αγώνας ξεκινάει στις 4 το απόγευμα και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ, την Cosmote TV  και την F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης