O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο Max Verstappen ήταν πιο γρήγορος κατά 0,061 χλστ. του δευτερολέπτου του Valtteri Bottas και κατά 0,167 χλστ. του Lewis Hamilton.

Στην πίστα του Hungaroring η ζέστη ήταν αφόρητη με 35 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 55 βαθμούς στο οδόστρωμα. Οι τρεις οδηγοί κινούνται στον ίδιο ρυθμό, οπότε η μάχη στις κατατακτήριες του Σαββάτου και στον αγώνα της Κυριακής αναμένεται συναρπαστική.

Η διαδικασία του FP1 ολοκληρώθηκε 18 λεπτά νωρίτερα λόγω εξόδου του Yuki Tsunoda, που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

 

Τον τέταρτο ταχύτερο γύρο αλλά μισό δευτερόλεπτο μακριά από τους πρωτοπόρους πέτυχε ο Carlos Sainz, με τον team-mate του στη Ferrari, Charles Leclerc, να κάνει τον έβδομο. Στην πέμπτη και έκτη θέση βρέθηκαν οι  Pierre Gasly (AlphaTauri) και Fernando Alonso (Alpine).

Ο Sergio Perez (Red Bull Racing) δεν ξεκίνησε καλά το τριήμερο, μένοντας αρκετά πίσω, όπως και ο Lando Norris (McLaren). Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Lance Stroll με Aston Martin.

Ο Kimi Raikkonen έδωσε τη θέση του στον Robert Kubica για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και γι΄ αυτό δεν εμφανίστηκε στην ουγγρική πίστα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο FP1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρόγραμμα του Grand Prix της Ουγγαρίας

Ήττα για τη Red Bull – Δριμύ κατηγορώ από τη Mercedes