Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η Formula 1 ταξιδεύει στην Ουγγαρία για τον ενδέκατο αγώνα της σεζόν και το τελευταίο GP πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών για τους οδηγούς και τα μέλη των ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο εβδομάδες μετά το επεισοδιακό Grand Prix στο Silverstone και την επαφή των Verstappen και Hamilton, η μάχη στο Hungaroring αναμένεται με μεγάλη ενδιαφέρον. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes μείωσε αρκετά τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing, με το πρωτάθλημα να «παίρνει φωτιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ουγγρικό circuit, η RB16Β και ο Verstappen λογίζονται ως τα φαβορί. H χάραξη της πίστας φαίνεται να ευνοεί το μονοθέσιο των πρωτοπόρων, ωστόσο ο Hamilton είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Hungaroring με 8 νίκες και κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμήσει.

Αρκετά δυνατή αναμένεται να εμφανιστεί και η Ferrari, καθώς τέτοιες πίστες δείχνουν να της ταιριάζουν, όπως αποδείχτηκε σε Μονακό και Μπακού. Η McLaren, παρά τις αναβαθμίσεις που θα παρουσιάσει, κρατά χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως το circuit δεν ευνοεί το μονοθέσιό της.

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τα μεσαίας σκληρότητας ελαστικά (C2, C3 και C4). Οι πολλές και απαιτητικές στροφές καταπονούν τα πίσω ελαστικά, οπότε η φθορά και το πόσο θα τα προστατεύσουν οι οδηγοί στους 70 συνολικά γύρους θα παίξει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Αναλυτικά οι ώρες του τριημέρου:
 
Παρασκευή 30 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:30 – 13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00 – 17:00

Σάββατο 31 Ιουλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00 – 14:00
Κατατακτήριες δοκιμές: 16:00 – 17:00

Κυριακή 1 Αυγούστου
Αγώνας: 16:00

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ζημιά στο μονοθέσιο του Verstappen έφτασε το 1,8 εκατ. δολάρια

Τι είναι το sprint qualifying που θα δούμε στο GP της Βρετανίας;

Μονοθέσιο της Formula 1 εναντίον της Bugatti Chiron

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης