Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι ο κ. Andreas Seidl αντικαθιστά τον Frédéric Vasseur και γίνεται ο νέος CEO της Sauber. Αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2023 και θα ηγηθεί της ανάπτυξης του συνόλου της Sauber. Ο κ.Seidl σε συνεργασία με τους επικεφαλής της Alfa Romeo θα καθορίσει το νέο αρχηγό της αγωνιστικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στο Passau της Γερμανίας, ο κ. Seidl ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το πρόγραμμα της BMW στη Formula 1, όπου και εργάστηκε επί σειρά ετών ως Head of Track Operations της Sauber. Στη συνέχεια, ως Επικεφαλής της Ομάδας της Porsche, ο κ. Seidl κατέκτησε σειρά πρωταθλημάτων, καθώς και τρεις νίκες από το 2015 έως το 2017 στο θρυλικό 24 Hours of Le Mans, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής της Ομάδας της McLaren F1 Team το 2019.

Για τον νέο CEO της Sauber μίλησε ο Jean Philippe Imparato CEO της Alfa Romeo: 
«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Andreas Seidl στην οικογένεια της Alfa Romeo. Η μεγάλη του εμπειρία θα αποτελέσει σημείο κλειδί ώστε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το 2023. Θα υποστηρίξουμε τον Andreas και την ομάδα την επόμενη σαιζόν, η οποία αναμένεται να είναι ακόμα πιο συγκλονιστική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Frédéric Vasseur για την εξαιρετική δουλειά που έκανε ώστε χρονιά με τη χρονιά να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας και να πετύχει το καλύτερο της αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία, με την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 για το 2022.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σειρά του ο Andreas Seidl, CEO του Sauber Group είπε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τον Ιανουάριο θα είμαι μέλος του Sauber Group. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στην Formula 1 και ένας οργανισμός που γνωρίζω πολύ καλά από τα τέσσερα χρόνια που εργάστηκα στο Hinwil. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα και μαζί με τους συναδέλφους μου στο Sauber Group να δουλέψουμε για τους φιλόδοξους στόχους που θέσαμε όλοι μαζί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Finn Rausing και όλους στο Sauber Group για την επιλογή τους.

Ανυπομονώ να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μου.» 
Finn Rausing, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sauber Holding AG: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Andrea Seidl πίσω στο Hinwil, ως CEO του Sauber Group. Η εμπειρία του Andreas είναι εξαιρετική και φέρνει στο Sauber Group μια ξεκάθαρη γνώση για το τι χρειάζεται ώστε κανείς να πετύχει τους στόχους του. Αναλαμβάνει σε ένα σημείο όπου ο οργανισμός αναπτύσσεται και ελπίζω ότι θα ζήσουμε μαζί πολλά χρόνια επιτυχιών.»
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης