Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Πάντα οι αγώνες με τους μικρούς «πύραυλους» προσείλκυαν το ενδιαφέρον όχι μόνο των αγωνιζομένων αλλά και των θεατών. Αυτή την Κυριακή (27 Φεβρουαρίου 2022) ξεκινάει η αγωνιστική χρονιά στην πίστα των Αφιδνών!
Μετά από απουσία αρκετών ετών επιστρέφει το Πανελλήνιο Κύπελλο Κarting με μια σπουδαία καινοτομία. Η κατηγορία Junior, τα παιδιά ηλικίας 13-15 ετών που από μικροί οδηγοί γίνονται πιλότοι, θα συμμετέχουν στον αγώνα όπως και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με κινητήρες Rotax Max EVO. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό αυτό. Εξηγούμε αμέσως. Με αυτήν την αλλαγή-καινοτομία, δίνεται η σωστή γραμμική μεταπήδηση από τους 10-12 ίππους της Μini στην κατηγορία Junior των 22-24. Το σημαντικό είναι πως οι κινητήρες Rotax (σφραγισμένοι από την ελληνική αντιπροσωπεία Rotax Hellas) είναι εγγυημένα ίσης απόδοσης! Αν λοιπόν οι αγωνιζόμενοι τρέχουν με κινητήρες ίσης απόδοσης τότε διακρίνονται τα ταλέντα. 
Τέσσερεις σπουδαίοι οδηγοί θα στηθούν στη εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής στην κατηγορία Junior και το θέαμα θα είναι μοναδικό.
Όσοι αποφασίσετε να κάνετε μια βόλτα στις Αφίδνες θα εκπλαγείτε από τον επαγγελματισμό που έχουν μικρά παιδιά.

Ο Μανώλης Λιουδάκης γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 2008 και είναι μαθητής της Β Γυμνασίου. Η συμμετοχή του στον αγώνα που διοργανώνεται την Κυριακή  θα είναι η πρώτη σε ανάλογο θεσμό. Θα είναι η πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα με τα νέα καρτ Lando Norris. Το αγωνιστικό του ”βάπτισμα” σε αγώνα karting με την ομάδα Speed Force το έκανε στο Rotax MAX Challenge το 2020. Η περσινή αγωνιστική σαιζόν ήταν για τον Κρητικό οδηγό εντυπωσιακή καθιερώνοντάς τον σε θέσεις βάθρου!

Ο Χριστόφορος Μπέζας και αυτός μαθητής της Β Γυμνασίου είναι ένα ακόμη ταλέντο. Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε μαθήματα από τον έμπειρο coach Σταμάτη Κατσίμη στην ομάδα DR Rotax Racing. Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2008 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα karting στο Rotax MAX Challenge  2020 στην κατηγορία Mini MAX. Οδηγός με συνεχή βελτίωση και εξέλιξη, δουλεύει συστηματικά με την ομάδα του και είναι έτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Πανελλήνιου Κυπέλλου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία μέρα πριν τον αγώνα του Κυπέλου, ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος συμπληρώνει το 14ο έτος της ηλικίας του. Μαθητής της Β Γυμνασίου συμμετέχει στους αγώνες karting από το 2020. Mε την ομάδα Praga Zahos  Karting  και την καθοδήγηση των Βασίλη και Νίκου Ζάχου, έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο και οδηγεί ταχύτατα. Η περσινή χρονιά ήταν για τον δεκατετράχρονο οδηγό η σημαντικότερη προσπάθεια αγωνιστικού εγκλιματισμού αφού πήρε μέρος σε 9 αγώνες! 

Πιο έμπειρος από όλους -σύμφωνα με τους διοργανωτές του αγώνα- φαίνεται να είναι ο Βασίλης Αποστολίδης. Και αυτός γεννημένος το 2008,μαθητής της Α Γυμνασίου, συμμετέχει στους αγώνες από το 2016. Το 2017 ήταν Κυπελλούχος Ελλάδας στην κατηγορία Mini! Με την ομάδα Galaxy Motorsports και έχοντας πάντα τον Σταύρο Γρυλάκη στο πλευρό του, φιλοδοξεί για την επανάληψη της επιτυχίας του ’18!
Αν την Κυριακή έχετε λίγο χρόνο κάντε μια βόλτα στις Αφίδνες. Το θέαμα θα σας αποζημιώσει.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης