Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Formula 1 έχει λεφτά. Έχει πολλά λεφτά και για αυτό φροντίζει να κρατά ικανοποιημένους τους καλούς οδηγούς, καθώς εκείνοι είναι ο λόγος που τα ταμεία είναι πάντα γεμάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη φετινή σεζόν να έχει λήξει (η επόμενη ξεκινά ακριβώς σε 90 ημέρες), είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε ποιοι 10 πιλότοι έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα το 2023. Μία χρονιά που δεν ήταν καλή για το άθλημα, καθώς ο Verstappen και η Red Bull ήταν μόνιμοι πρωταγωνιστές και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να τους κοντράρει ούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το Forbes, αυτή η επιτυχία του Ολλανδού  φέτος με 19 νίκες σε 22 αγώνες, έφερε στον προσωπικό του λογαριασμό συνολικά 70 εκατ. δολάρια, καθαρά από τα αγωνιστικά έσοδα και από bonus της ομάδας (δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται χρήματα από διαφημίσεις κ.τ.λ.).

Δεύτερος σε έσοδα ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton ο οποίος μπορεί να μην σημείωσε ούτε μία νίκη φέτος (ούτε και το 2021), όμως είδε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να αυξάνονται κατά 55 εκατ. δολάρια. Τρίτος στη λίστα ο Alonso, ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός του Grid, ο οποίος κέρδισε 34 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέταρτος ο δεύτερος οδηγός της Red Bull Sergio Perez με 26 εκατ. δολάρια και πέμπτος ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc με 19 εκατ. δολάρια.

Δείτε τη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους του 2023.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης