Ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Rosberg-Hamilton γράφτηκε στο Grand Prix της Ουγγαρίας, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να μαλώνουν πάλι μεταξύ τους.


Οι δύο οδηγοί της Mercedes F1

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Lewis Hamilton έλαβε εντολή από την ομάδα να αφήσει τον Nico Rosberg να περάσει, καθώς ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική. O Βρετανός δεν υπάκουσε όμως και ο team-mate του ρωτούσε έξαλλος μέσω του ασυρμάτου γιατί δεν κάνει στην άκρη.


Μερικές φορές είναι καλύτερο να μην υπάρχουν εντολές από την ομάδα

Ο Hamilton απάντησε ότι δεν πρόκειται να κόψει για κανέναν λόγο ταχύτητα, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση και αφήνοντας τον Rosberg τέταρτο. Ο Γερμανός αμέσως μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Δεν ζήτησα εγώ από τον Lewis να με αφήσει να περάσω. Ήταν εντολή της ομάδας. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά καλύτερα είναι να το συζητήσουμε μεταξύ μας».

O Hamilton απάντησε λέγοντας: «Το ότι είχε ένα pit stop παραπάνω δεν σημαίνει ότι είμαστε σε διαφορετικό αγώνα. Αν τον άφηνα να περάσει, μπορεί να αποκτούσε πλεονέκτημα. Εξεπλάγην που μου ζήτησε κάτι τέτοιο η ομάδα».


Στα επόμενα GP θα δούμε μεγάλες μάχες μέσα στην πίστα

Η αλήθεια είναι ότι ο Rosberg δεν έφτασε ποτέ αρκετά κοντά στον Hamilton, δεν τον πίεσε και ούτε απείλησε με προσπέραση. Περίμενε απλά να κάνει στην άκρη ο team-mate του, κάτι που δεν αρμόζει σε έναν οδηγό της κλάσης του. Οπότε αυτή τη φορά είχε δίκιο Βρετανός, όπως ομολόγησε και ο εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας Niki Lauda.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος