Του Περικλή Χαλάτση

Στο χωμάτινο ράλλυ της Σαρδηνίας οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έφτασαν πρώτοι στο πάρκ φερμέ. Πίσω τους με διαφορά 4.5’’ έφτασαν οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja και την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Dani Sordo – Candido Carrera. Έχουμε δηλαδή ένα Yaris και δύο i20 στις τρείς πρώτες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γάλλοι δεν δείχνουν να πιέζουν το αυτοκίνητό τους. Απεναντίας κάνουν οικονομία στα ελαστικά τους αφού η αυριανή ημέρα έχει σχεδόν τα διπλάσια χιλιόμετρα από τη σημερινή ημέρα. Αύριο θα κάνουν σε 8 Ε.Δ ( δηλαδή τέσσερις επαναλαμβανόμενες) 150 συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Το φέτινο ράλλυ στη Σαρδηνία -είναι ο 6ος γύρος του WRC- είναι σχεδιασμένο από την αρχή. Προσαρμόστηκε στις εντολές των διοργανωτών για λιγότερα χιλιόμετρα στις απλές διαδρομές έτσι ώστε να μην εξαντλούνται άσκοπα τα πληρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα τα περισσότερα πληρώματα ξεκίνησαν με μόνο μία ρεζέρβα. Αυτό βέβαια ήταν ρίσκο γιατί όποιος είχε δύο ελαστικά έχανε κάθε ελπίδα για την διεκδίκηση της νίκης.

Οι Elfyn Evans- Scott Martin που θέλουν για να κλείσουν την ψαλίδα από τους πρωτοπόρους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe είχαν στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή ένα κλαταρισμένο λάστιχο που τους κατέβασε αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ο Ogier είναι μπροστά από τον O.Tanak 4.5’’ ενώ ο Sordo + 33.2’’. Πολύ καλά πηγαίνουν οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston που πιέζουν τους Sordo – Carrera και βρίσκονται μόλις 1.3’’ πίσω τους.

Οι δέκα πρώτοι μετά το τέλος της 1ης ημέρας

Αύριο ο αγώνας ξεκινάει νωρίς και αναμένονται αρκετές εκπλήξεις. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης