Του Περικλή Χαλάτση

Αυλαία για το Rally Racc- Catalunya de Espagna με απόλυτο κυρίαρχο όλων των ημερών τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο οδηγός του Toyota Yaris Hybrid 1 έχοντας στο κάθισμα του συνοδηγού τον πολύπειρο Venjamin Veillas, ήθελε αυτή τη νίκη. Όχι για τους βαθμούς. Αφού άλλωστε τρέχει επιλεκτικά στους αγώνες του Π.Π.Ρ και δεν κυνηγάει κάποιον 9 παγκόσμιο τίτλο. Φέτος με το ράλλυ της Καταλονίας ήταν η 5η του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήθελε όμως τη νίκη γιατί είναι η πρώτη στην καριέρα του με αυτοκίνητο υβριδικής τεχνολογίας. Όταν τέλειωσε και η 19η ειδική διαδρομή δήλωσε: 
«Είμαι χαρούμενος. Μαζί με τον Venjamin τρέξαμε και χαρήκαμε αυτόν τον ασφάλτινο αγώνα στην Ισπανία. Το Yaris ήταν άριστα στημένο και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.

Ο δεύτερος στη γενική κατάταξη, ο Thierry Neuville, με το Hyundai i20 Hybrid, το πάλεψε αρκετά. Πίεσε όσο μπορούσε. Αλλά με τίποτα δεν μπορούσε να μειώσει το κενό που είχε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Οι διαφορές ήταν μεγάλες και η μόνη επιλογή που είχε ήταν απλά να διεκδικήσει μια δεύτερη θέση στο βάθρο.

Άλλωστε ο Kalle Rovanpera που ήδη είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC 2022 δεν πίεζε τις καταστάσεις. Βέβαια στην ειδική El Montmell έκανε λάθος στην επιλογή στο software του κινητήρα του Yaris και έχασε αρκετό χρόνο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Neuville και τον περάσει και να βρεθεί στη 2η θέση. Σήμερα είχε και ένα κλατάρισμα με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο. Όμως είχε μεγάλη διαφορά από τον 4ο O.Tanak και δεν έχασε τη 3η θέση του.
Πάντως ο Kalle Rovanpera με το συνοδηγό του Jonne Halltunen μάλλον έκαναν αγώνα για να ευχαριστηθούν οι ίδιοι παρά για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Και αυτό το απέδειξαν όταν έβλεπαν να πλησιάζει ο O.Tanak, ξεκίναγαν επίθεση και έκαναν καλύτερο χρόνο.
Αλλά ο σκοπός των Φινλανδών ήταν άλλος. Να τερματίσουν έστω στην τρίτη θέση και να δώσουν τους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα τους για να κατακτήσει τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά καλός ήταν ο Ισπανός Sordo. Ήθελε μια καλή θέση γιατί έτρεχε στην πατρίδα του. Και κατά γενική ομολογία τα κατάφερε.


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης