Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Συνήθως τα φώτα της δημοσιότητας στους αγώνες του WRC πέφτουν στα μεγάλα ονόματα. Σ αυτούς που πλασάρονται με τα υπερόπλα τους στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όμως λίγο πιο πίσω από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο WRC υπάρχουν και τα πληρώματα με τα αυτοκίνητα κατηγορίας  WRC2 που δίνουν μεγάλες μάχες στους αγώνες του Π.Π.Ρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίδυμο Andreas Mikkelsen -Torstein Eriksen που τρέχουν με SKODA FABIA Rally2 evo μετά το μεγάλο αγώνα που έκαναν στο Μόντε Κάρλο κατέκτησαν και πάλι την πρώτη θέση και στο Ράλι Σουηδίας. Στο δεύτερο γύρο του WRC, στα σκανδιναβικά χιόνια, η  SKODA FABIA Rally2 evo αποδείχθηκε πολύ γρήγορη αλλά και αξιόπιστη. Μετά από μία διστακτική πρώτη μέρα ο Mikkelsen πάτησε το γκάζι και απέδειξε ότι είναι έμπειρος και σοβαρός οδηγός. Στον τερματισμό του αγώνα, την Κυριακή το απόγευμα έφερε την SKODA FABIA Rally2 evo στην πρώτη θέση της WRC2 με διαφορά  20 δευτερολέπτων από το δεύτερο πλήρωμα και στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο τερματισμός στην ένατη θέση της WRC2 του 19χρονου Bruno Bulacia από την Βολιβία στην παρθενική του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Ο Bruno Bulacia είναι αδελφός του γνωστού οδηγού του WRC Marco Bulacia που τρέχει επίσης με SKODA FABIA Rally2 evo αλλά δεν τερμάτισε. Ο νεαρός στην παρθενική του συμμετοχή στο WRC απέδειξε ότι έχει κότσια. Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Marc Martí από την Ισπανία, πρώην συνοδηγού των Carlos Sainz και Dani Sordo, ο Bulacia τερμάτισε με την SKODA FABIA Rally2 evo της Toksport WRT στην ένατη θέση της WRC2 και έτρεψε τα βλέμματα πάνω του. 

Οι ομόσταυλοι του Mikkelsen στην Toksport WRT, Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov, Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (FIN/FIN) και Marco Bulacia/Marcelo der Ohannesian (BOL/ARG), όλοι με SKODA FABIA Rally2 evo δεν στάθηκαν τυχεροί. Η προσπάθεια τους σταμάτησε στα αναχώματα χιονιού.Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας στην 3η διοργάνωση της χρονιάς στο Ράλι Κροατίας (21-24 Απριλίου) που είναι όλο ασφάλτινο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης