Του Περικλή Χαλάτση

Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier με συνοδηγό τον Benjamin Veillas έκαναν με το Toyota GR Yaris Rally1 τον καλύτερο χρόνο στην Σούπερ Ειδική Kasarani συνολικού μήκους 4,84 χλμ. Το άλλο γαλλικό δίδυμο Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο με διαφορά 1,8′‘ από το πλήρωμα της Toyota.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ott Tanak-Martin JarveojaΔεύτερο καλύτερο χρόνο έκαναν οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1)  και τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε με ίδιο αυτοκίνητο το δίδυμο των Εσθονών Ott Tanak-Martin Jarveoja. Η διαφορά του Neuville με τον Ogier είναι 0.6’’ και του Tanak  1,1” .Στην 4η θέση πλασαρίστηκε το δίδυμο Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1).

Η σημερινή πρώτη ημέρα μόνο καλή δεν ήταν για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος WRC ,Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1).Ο νεαρός οδηγός παραλίγο να τουμπάρει αλλά το έσωσε την τελευταία στιγμή και ξαναμπήκε στο δρόμο. Όμως είχε ένα κλατάρισμα και έκοψε ρυθμό. Τερμάτισε στην 11η θέση με χρόνο 11.6’’.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όταν έφθασε στον τερματισμό είπε ότι ήταν στα όρια του φρεναρίσματος. Το αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα με το πλάι. Δεν ήταν κάτι σημαντικό. Αυτό όμως που τον ανησύχησε ήταν το κλατάρισμα στο πίσω δεξιό ελαστικό του Yaris. Ο Kalle πάντως είπε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και έχει αρκετό δρόμο ακόμη.
Όπως αναφέραμε παραπάνω τον 5ο καλύτερο χρόνο έκαναν οι Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche και την 6η θέση κατέλαβαν οι Takamoto Katsuta-Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1). 

 

Gus Greensmith-Jonas Andersson (Ford Puma Rally1)Πολύ καλά κινήθηκαν οι Craig Breen-Paul Nagle (Ford Puma Rally1) , που κατέλαβαν την 7η θέση. Στην 8η θέση τερμάτισε το δίδυμο Gus Greensmith-Jonas Andersson (Ford Puma Rally1), στην 9η οι  Oliver Solberg-Elliott Edmondson (Hyundai i20 N Rally1) και στην 10η οι  Adrien Fourmaux-Alexandre Coria (Ford Puma Rally1).
Ο δικός μας αγωνιζόμενος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με συνοδηγό τον Fred Miclotte (Ford Puma Rally1) έκαναν τον 14ο καλύτερο χρόνο στη γενική κατάταξη.

Οι δέκα καλύτεροι χρόνοι

Το Rally Safari ξεκινά αύριο, Παρασκευή 24 Ιουνίου, νωρίς το πρωί. Περιλαμβάνει τρεις  επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Loldia, Geothermal, Kedong), συνολικού μήκους 124,20 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το πρώτο αυτοκίνητο στην ειδική διαδρομή Loldia 1 (μήκους 19.17 χλμ) ξεκινά στις 08:00 το πρωί. Η πιο δύσκολη ειδική διαδρομή αύριο είναι η Kedong (31,25 χλμ.), που είναι και η μεγαλύτερη της Παρασκευής.

Ποιες ειδικές διαδρομές θα γίνουν αύριο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης