Ο άνθρωπος που οδήγησε τη γερμανική ομάδα στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων στο WRC και τη μετέτρεψε σε κυρίαρχη δύναμη στο πρωτάθλημα ράλι, παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση έπεσε έως κεραυνός εν αιθρία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, Jost Capito, θα έφευγε από τη VW Motorsport, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Ο 58χρονος μηχανολόγος-μηχανικός θα είναι ο νέος CEO της McLaren Formula 1 Team, αντικαθιστώντας τον Jonathan Neale.

Όπως αποκάλυψε το αφεντικό της βρετανικής ομάδας, Ron Dennis, είχε προσεγγίσει τον Capito από το καλοκαίρι του 2015 και όλο αυτό το διάστημα ήταν σε επικοινωνία, κάτι το οποίο προφανώς γνώριζε η VW. Η McLaren στηρίζει πολλά στον Γερμανό και ευελπιστεί ότι θα τους φέρει στο επίπεδο για να διεκδικήσουν νίκες και τίτλους στην F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετακίνηση του Capito θα ολοκληρωθεί επίσημα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς για να αποδεσμευτεί από τη VW Motorsport πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης