Το Ράλι Φινλανδίας είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο θεαματικά και συναρπαστικά του Παγκοσμίου Κυριάρχησε ο Evans στη Φινλανδία, με τον Rovanpera να εγκαταλείπει!Πρωταθλήματος WRC. Έχουμε συνηθίσει τους Φινλανδούς οδηγούς να πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο event, ωστόσο φέτος ήταν η σειρά ενός Βρετανού να τους κλέψει τη δόξα.

Ο Elfyn Evans με το εργοστασιακό Toyota Yaris GR WRC ήταν εκείνος που έφυγε νικητής από τη Φινλανδία, έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση. Ο Βρετανός κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας το πρωί του Σαββάτου, με τον ρυθμό του να είναι εκτός συναγωνισμού. Μόνο ο Ott Tanak τον πίεσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να τον κρατήσει μακριά από τη νίκη.

Ο Kalle Rovanpera εγκατέλειψε και έχασε την 3η θέση στη βαθμολογία

Ο Evans πλέον μείωσε πολύ τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Sebastien Ogier, ο οποίος τερμάτισε στην Φουντώνει ξανά η μάχη του τίτλου, με δύο γύρους να απομένουν…5η θέση. Εκτός αγώνα από νωρίς έμεινε ο νικητής του Ράλι Ακρόπολις Kalle Rovanpera με το Toyota, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους οδηγούς της Hyundai να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak με το Hyundai i20 WRC, έχοντας μεγάλη μάχη με τον ομόσταβλό του στη Hyundai, Craig Breene.

Στην 4η θέση είχαμε ακόμα ένα Toyota Yaris, εκείνο του Esapekka Lapi, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Φινλανδός οδηγός στην εξάδα! Στην 5η θέση ήταν ο Ogier, ο οποίος πλέον νιώθει την ανάσα του Evans στους 24 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Gus Greensmith με το Ford Fiesta WRC της M-Sport. Επόμενος αγώνας του WRC είναι το τριήμερο 14-17 Οκτωβρίου στην Ισπανία, με το Ράλι RACC.

Στιγμιότυπα από το Ράλι Φινλανδίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το WRC 10 μένει κάπως στάσιμο, αλλά δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι ράλι

Η παρουσίαση του Ράλι Φινλανδίας θα σε γεμίσει αναμνήσεις

Οι αγώνες ράλι δεν είναι μόνο για τους πρωταγωνιστές του ΠΠΡ