Η σειρά WRC έχει πλέον καθιερωθεί ανάμεσα στις κυκλοφορίες παιχνιδιών που περιμένουμε κάθε χρόνο, όπως δηλαδή έχουν καθιερωθεί και πολλά sports, αλλά και άλλα racing games. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο franchise είναι το WRC 10, το οποίο έρχεται πάνω στην ώρα για την 50η επέτειο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, ενώ παράλληλα αποτελεί τον δεύτερο WRC τίτλο που κυκλοφορεί για τη νέα γενιά κονσολών.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόοδος που έχει σημειώσει το franchise τα τελευταία χρόνια, στα χέρια της Kylotonn, είναι αδιαμφισβήτητη και όπως έχουμε πλέον συνηθίσει, το career mode αποτελεί το επίκεντρο του τίτλου, κλέβοντας με ευκολία την παράσταση. Το σενάριο είναι γνωστό: είστε ένας νέος οδηγός που ξεκινάει από τη μικρότερη κατηγορία του πρωταθλήματος, το WRC Junior και προσπαθεί να αναρριχηθεί στα “σαλόνια” των WRC 3, WRC 2 και WRC. Τον χαρακτήρα σας πλαισιώνει μια ομάδα από Ειδικούς, όπως οι μετεωρολόγοι, που σας λένε τον καιρό, ώστε να διαλέγετε κατάλληλα λάστιχα, οι μηχανικοί, για πιο γρήγορες επιδιορθώσεις ανάμεσα στους αγώνες και άλλοι.
 

Το WRC 10 εισάγει και τον παράγοντα της προσωπικότητας, που σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι που θα βρίσκονται κοντά σας έχουν διαφορετικό χαρακτήρα, ο οποίος μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την προσωπικότητα κάποιου άλλου μέλους της ομάδας. Για παράδειγμα, ένα μέλος της ομάδας σας με daredevil προσωπικότητα δεν μπορεί να συνεργαστεί με ένα άλλο που είναι cautious, άρα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου την αρμονική συνεργασία τους. Όλα αυτά και πολλά ακόμα θα ξεκλειδώσετε στο skill tree, στο οποίο θα βρείτε δεκάδες επιλογές και βελτιώσεις για το αυτοκίνητο και το crew σας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα, γνωστά modes δεν έχουν υποστεί αλλαγές από την περσινή κυκλοφορία και μεταξύ άλλων, αποτελούνται από τα time trials, split-screen, co-op και multiplayer events. Ο “νεοσύλλεκτος” της παρέας είναι το 50th anniversary mode, όπου σε αυτό μπορείτε να ζήσετε μεγάλες στιγμές του πρωταθλήματος, με διάφορα ιστορικά αυτοκίνητα και διαδρομές των τελευταίων 50 ετών. Το εορταστικό αυτό mode σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους φίλους του ράλι.
 

Το gameplay, ως επί το πλείστον, παραμένει ίδιο με πέρσι. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν την έκδοση του PlayStation 5, λόγω του DualSense. Η Kylotonn άδραξε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε τόσο την απτική ανάδραση, όσο και τα adaptive triggers για να απογειώσει την οδηγική εμπειρία. Συγκεκριμένα, η απτική ανάδραση λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς μπορείτε να νιώσετε την προστριβή με το οδόστρωμα στα χέρια σας, ενώ και τα adaptive triggers κάνουν ικανοποιητικά τη δουλειά τους, δυσκολεύοντας το γκάζι ή το φρένο ανάλογα με την κλήση του δρόμου ή τη φθορά των ελαστικών.
 

Στον τεχνικό τομέα τα πράγματα έχουν παραμείνει, επίσης, στάσιμα, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα. Τα αυτοκίνητα και οι διαδρομές είναι υψηλής σχεδιαστικής ποιότητας, όπως και ο ήχος και τα εφέ, αλλά δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά με αυτό που είδαμε στην έκδοση του περσινού τίτλου. Απεναντίας, παρατηρήσαμε αρκετό tearing, ειδικά όταν στρίβαμε την κάμερα και προβλήματα με το draw distance, με αρκετά pop ups από δέντρα.
 

Το WRC 10 πέφτει σε μια παγίδα που οι ετήσιες κυκλοφορίες αποφεύγουν με δυσκολία, αυτή της στασιμότητας. Ο racing τίτλος της Kylotonn έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο, όμως πλέον δυσκολεύεται να προσφέρει αρκετό νέο περιεχόμενο με κάθε παιχνίδι ώστε να δικαιολογήσει την τιμή του. Ακόμα και έτσι, παραμένει ένα εξαιρετικό ράλι και για κάποιον που δεν ασχολήθηκε με την περσινή κυκλοφορία είναι μια πολύ καλή αγορά. Αν πάλι έχετε ήδη το WRC 9, τότε ίσως θα έπρεπε να περιμένετε για κάποια προσφορά.

 

Βαθμολογία

Πληροφορίες‌

Τίτλος:‌ WRC 10
Διαθέσιμο‌ ‌σε:‌ PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch
Δοκιμάστηκε‌ ‌σε:‌ PS5
Εταιρεία‌ ‌Ανάπτυξης:‌ Kylotonn
Εκδότρια‌ ‌Εταιρεία:‌ Nacon 
Είδος:‌ Racing
Ημ/νία‌ ‌Κυκλοφορίας:‌ 2 Σεπτεμβρίου 2021 
Ηλικίες:‌ 3+‌ ‌

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες της παρουσίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης