Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα Ρεκόρ Γκίνες αποτελούν εδώ και καιρό πηγή γοητείας και έμπνευσης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Ανθρώπινα επιτεύγματα, που συχνά ξεπερνούν τα όρια αυτού που θεωρούμε δυνατό, συνδυάζουν το τέλειο κοκτέιλ ψυχαγωγίας και σημασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίσημο βιβλίο Guinness Records κατάφερε να μπει ένας Ιταλός κασκαντέρ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει ένα φορτηγό στις δύο πλαϊνές ρόδες και να περάσει ανάμεσα από εμπόδια.  Ο 43χρονος Marco Davide Giony επέδειξε τις εξαιρετικές ικανότητές του στην οδήγηση. Σε ένα θέαμα που έλαβε χώρα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, κατάφερε ενώ οδηγούσε την νταλίκα πλαγιασμένη στις δύο αριστερές ρόδες, να μην ακουμπήσει τα εμπόδια που είχαν απόσταση μεταξύ τους μόλις 3.7μ.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Μάρκο προς το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν χωρίς δοκιμασίες και δυσκολίες. Οι αρχικές του προσπάθειες αμαυρώθηκαν από απροσδόκητα εμπόδια και κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης προσπάθειάς του, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον έλεγχο του φορτηγού, στρίβοντας υπερβολικά προς τα αριστερά και ρίχνοντας τις πλευρικές μπάρες. Στη δεύτερη προσπάθεια βρέθηκε να αντισταθμίζει υπερβολικά, αυτή τη φορά στρίβοντας προς τα δεξιά, και για άλλη μια φορά, οι μπάρες κατέρρευσαν. Ήταν η τρίτη και τελευταία προσπάθεια που θα του έδινε το ρεκόρ. Οδήγησε επιδέξια μέσα από το μικροσκοπικό κενό, προσγειώνοντάς το φορτηγό με ασφάλεια και στους τέσσερις τροχούς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης