Στις 27 Δεκεμβρίου η zougla.gr είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο: «Μετέφερε μηχανάκι μέσα σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ». Σε αυτό το θέμα υπήρχε και ένα video στο οποίο φαινόταν ξεκάθαρα πως το λεωφορείο της ΕΘΕΛ με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΙ 1355 μετέφερε ένα μηχανάκι κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό της εταιρείας. Αρχικά το θέμα δεν «άγγιξε» τους ανθρώπους του δημόσιου οργανισμού οι οποίοι όπως μας ενημέρωσαν δεν το είχαν προσέξει καν με την αιτιολογία πως δεν μπορούν να ελέγχουν το τι γράφεται στο Διαδίκτυο.

Μετά από ένα περίπου μήνα αφότου δημοσιεύσαμε το θέμα αναζητήσαμε τα διευθυντικά στελέχη του Ο.ΣΥ.Α.Ε. Τελικά μετά από δύο μέρες είχαμε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου o οποίος στις 2 Φεβρουαρίου μας έστειλε την παρακάτω επιστολή: «Σε απάντηση του ρεπορτάζ σας στο zougla.gr , έχουμε να σας γνωρίσουμε ότι οι Κανόνες Μεταφοράς & Ασφαλείας Επιβατών στις Αστικές Συγκοινωνίες , ορίζονται από τον Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους χρήστες (Καταναλωτές) (Χ.Υ.Κ.) των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο οποίος έχει εκδοθεί με την με αρ. πρωτ. 5146/ΓΕΔΧΕ/ΔΟΜ/17.04.2007 Απόφαση του ΟΑΣΑ και έχει εγκριθεί με την υπ. αριθμ. 13628/ΕΓΔΕΚΟ 1657 Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ο Χ.Υ.Κ. λοιπόν ορίζει ότι, στα λεωφορεία, τα τρόλλεϋ και το μετρό (γραμμές 2 & 3) δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων και ασφαλώς δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για τη μεταφορά μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων  λόγω του ότι εννοείται η απαγόρευσή τους. Η ενέργεια αυτή λοιπόν του υπαλλήλου μας, οπωσδήποτε είναι κατακριτέα και δεν συνάδει με τις πάγιες εντολές της Διοίκησης προς το Προσωπικό της , σε ότι  αυτές αφορούν τις Γενικές Υποχρεώσεις Προσωπικού, όπως αυτές ορίζονται στον Γενικό Κανονισμού Προσωπικού της εταιρείας μας. Για τον  λόγο αυτό, διενεργείται  ήδη έρευνα, αλλά προκειμένου να μας διευκολύνετε ώστε να προχωρήσουμε ταχύτερα με την  ισχύουσα Πειθαρχική διαδικασία (για την οποία προβλέπεται ποινή αργίας 3-5 ημερών) κατά  του άμεσα εμπλεκόμενου Οδηγού, παρακαλούμε όπως επανέλθετε γνωστοποιώντας μας την ακριβή ημερομηνία και ώρα καταγραφής του συγκεκριμένου περιστατικού. Λυπούμαστε  για  το  περιστατικό  που συνέβη  και  παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ημερολόγιο να δείχνει 21 Φεβρουαρίου, δηλαδή 20 μέρες μετά, ακόμα ο Ο.ΣΥ.Α.Ε. δεν μας έχει γνωστοποιήσει πως πήγε η… έρευνα και εν τέλει εάν βρέθηκε ο οδηγός που παρανόμησε ή όχι.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης