Ο Σύρος ανεξάρτητος φωτογράφος Μολέμ Μπακαρά, 18 ετών, σκοτώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια μάχης στο Χαλέπι. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επρόκειτο για μία συνηθισμένη ημέρα της καθημερινότητας στη Συρία.

Από τον Μάιο, όπως αναφέρει το Reuters, η πόλη είναι στα χέρια των ανταρτών. Από τότε, σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του καθεστώτος που ερίζουν για την κυριαρχία του Χαλεπιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπακαρά δολοφονήθηκε σε μία στρατιωτική βάση από δύο ομάδες τζιχαντιστών, του Μετώπου Αλ Νόρσα και του Ισλαμικού Μετώπου. Ο 18χρονος φωτογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αλ-Κιντί.

Ο Μολέμ Μπακαρά ξεκίνησε να φωτογραφίζει στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε μαζική λαϊκή απαίτηση της πτώσης του καθεστώτος Άσαντ και κατέληξαν στον σημερινό αιματηρό εμφύλιο. Στην αρχή, τραβούσε τις φωτογραφίες του με το κινητό του, όπως ανέφερε ο φίλος του Μοχάμεντ Αλ-Χατίμπ.

Ο ίδιος φίλος του Μπακαρά είπε ότι κατά τη μάχη της Παρασκευής, σκοτώθηκε και ο αδερφός του Μολέμ. Οι γονείς τους δεν είχαν άλλα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες του Μπακαρά, που τραβήχτηκαν από το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία μέχρι και την ημέρα του θανάτου του:

Χαλέπι, 19 Δεκεμβρίου. Ένα μέλος της ταξιαρχίας Liwaa Al-Sultan Mrad του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού, στη συνοικία Μπουστάν Αλ-Μπάσα

Χαλέπι, 19 Δεκεμβρίου. Ένα μέλος της ταξιαρχίας Liwaa Al-Sultan Mrad, του Απελευθερωτικού Συριακού Στρατού, ξεκουράζεται στο προάστιο Μπουστάν Αλ-Μπασά.

Χαλέπι, 17 Δεκεμβρίου. Ένα μέλος του εξτρεμιστικού Μετώπου Αλ Νόρσα διασχίζει μία τάφρο που οδηγεί στην περιοχή Μπουστάν Αλ-Κασρ

Χαλέπι, 6 Δεκεμβρίου. Άνδρες από τον Απελευθερωτικό Συριακό Στρατό εξαπολύουν πυρ κατά ελικοπτέρου

Χαλέπι, 2 Δεκεμβρίου. Ένα μέλος του Απελευθερωτικού Συριακού Στρατού κοιμάται με το όπλο του.

Χαλέπι, 1 Δεκεμβρίου. Μικροπωλητές πωλούν την πραμάτια τους σε μία συνοικία της πόλης

Χαλέπι, 30 Νοεμβρίου. Μέλη του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού σε θέση μάχης πάνω σε τανκ. Λίγο μετά πυροβόλησαν

Χαλέπι, 29 Νοεμβρίου. Μαχητής του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού τρέχει στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να αποφύγει τους ελεύθερους σκοπευτές

Χαλέπι, 11 Νομεβρίου. Μαχητής της ταξιαρχίας Tawhid, του Απελυθερωτικού Συριακού Στρατού, προετοιμάζει ρουκέτες με αέριο.

Χαλέπι, 8 Νοεμβρίου. Μέλη του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού μεταφέρουν έναν τραυματία στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης

Χαλέπι, Αύγουστος 2013. Ο Μολέμ Μπακαρά φωτογραφίζει τον εαυτό του

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης