Βρισκόμαστε στη Βιέννη, για να δούμε αλλά και να οδηγήσουμε για πρώτη φορά, τα ολοκαίνουργια Citroen C3 και e-C3. Ένα από τα αγαπημένα μοντέλα του ελληνικού κοινού (πρώτο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο 2024) το οποίο έρχεται φανερά πιο μοντέρνο, με μία φαρέτρα γεμάτη από τεχνολογίες και hi-tech ανέσεις που έχουν στόχο να διπλασιάσουν τις μέχρι τώρα 6 εκατ. πωλήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι της έκδοσης με τον 1.200άρη Turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, έχοντας τελική στα 185χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 έρχεται σε 10.6 δευτ. Πρόκειται για την entry level επιλογή του μοντέλου.

Ένα μοντέλο το οποίο η εταιρία δεν το αποκαλεί SUV, αντιθέτως προτιμά να το θεωρεί supermini (κατηγορία μικρών δηλαδή), παρά τις ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη επαφή μας με το αυτοκίνητο έχουμε να δηλώσουμε πως το σύνολο είναι καλοστημένο με ωραίο πάτημα στο δρόμο αλλά και δυνατά φρένα. Οι αναρτήσεις είναι μαλακές και άνετες, συνεχίζοντας την φήμη της Citroen πως είναι σε θέση να προσφέρει εντυπωσιακή απόσβεση των ανωμαλιών του δρόμου, χωρίς το όχημα να χάνει σε σταθερότητα στις στροφές.

Στην Ελλάδα το νέο Citroen C3 θα έρθει τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Περισσότερες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-C3 των 113 ίππων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης