Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το μικρομεσαίο hatchback απέκτησε έναν ισχυρότατο 1.6 turbo κινητήρα που το «εκτοξεύει» στον δρόμο, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική ευρυχωρία, την άνεση και την πρακτικότητα.


Το γρήγορο οικογενειακό

Τίποτα δεν δείχνει ότι κάτω από το καπό κρύβονται 190 ίπποι

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις Pulsar, το 1.6 DiG-T δεν έχει καμία σχεδιαστική διαφορά, ακολουθώντας μια εντελώς διαφορετική αισθητική προσέγγιση από τα υπόλοιπα hot hatch της αγοράς. Είναι ένα ταχύτατο αυτοκίνητο με λιτό και συμβατικό προφίλ, που απευθύνεται σε όσους επιζητούν τις επιδόσεις, χωρίς όμως να δίνουν δικαιώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση του μοντέλου πατά πάνω σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα του Qashqai, εξοπλίζεται με πεντάκτινες ζάντες 17 ή 18 ιντσών και διακρίνεται για την κομψή εικόνα της. Σίγουρα, δεν είναι το πιο εντυπωσιακό από άποψη design αυτοκίνητο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί, τουλάχιστον σχεδιαστικά, με τo Peugeot 308 GT ή τα υπόλοιπα turbo 1.600άρια. 

Η διακριτικότητα είναι αρετή

Κλασική καμπίνα Nissan, με έμφαση στην ποιότητα, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και το εσωτερικό, με τους Ιάπωνες να έχουν επιλέξει την απλή οδό, δίνοντας βάση στην άνεση των επιβατών και την εργονομία. Κάποιες επιπλέον επενδύσεις προσδίδουν έναν σπορ τόνο, αλλά μέχρις εκεί. Ούτε ημιμπάκετ καθίσματα, ούτε flat bottom τιμόνι, ούτε καν αλουμινένια πεντάλ. Με απλά λόγια, κανείς δεν θα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτοκίνητο που κρύβει κάτω από το καπό του 190 ίππους.

Από την άλλη, οι χώροι είναι εκπληκτικοί. Πέντε ενήλικες επιβάτες θα βολευτούν με άνεση στο σαλόνι του Pulsar, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να καλύπτει χωρίς παραχωρήσεις τις απαιτήσεις τους. Εξαιρετικός είναι και ο εξοπλισμός, περιλαμβάνοντας τεχνολογίες που συναντώνται σε οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη 5,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, το πακέτο ασφάλειας Nissan Safety Shield, την κάμερα οπισθοπορείας, τον αυτόματο κλιματισμό, τις περιφερειακές κάμερες Around View Monitor, τους αισθητήρες βροχής και φωτός, το cruise control, τον υπολογιστή ταξιδίου και πολλά, πολλά ακόμα.

Δεν είναι GTI αλλά πάει… καλά

Κινείται ταχύτατα σε κάθε διαδρομή χωρίς να το φωνάζει

Ο 1.6 DiG-T κινητήρας με διπλό μεταβλητό χρονισμό και άμεσο ψεκασμό αποδίδει 190 ίππους και 240 Nm ροπής, έχοντας δύναμη από τις 1.600 σ.α.λ. Το μοτέρ δεν έχει «αγριάδα» ούτε συνδυάζεται με κάποιο σπορ σύστημα εξάτμισης που σε συνεπαίρνει, ωστόσο μόλις πατήσεις το γκάζι, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα ισχυρό σύνολο με ικανοποιητικές επιδόσεις.

Παρότι η εταιρεία αναφέρει πως τα 0-100 έρχονται σε 7,7 δευτερόλεπτα, ανεβάζει ρυθμούς αθόρυβα και δεν θα σε κολλήσει ποτέ στην πλάτη καθίσματος σε ένα απότομο βύθισμα του ποδιού στο δεξί πεντάλ, θαρρείς και θέλει να κρύψει τη δύναμή του. Το εξάρι μηχανικό κιβώτιο έχει μακριές σχέσεις, κάτι που ωφελεί την οικονομία καυσίμου, με τη μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες να κυμαίνεται στα 8- 8,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Βέβαια, αν επιζητείς συνεχώς τις επιδόσεις και πιέζεις παραπάνω το γκάζι, τότε δεν θα αργήσει να πιάσει διψήφια νούμερα.

Η ανάρτηση έχει πιο σφιχτή ρύθμιση σε σχέση με τα μικρότερου κυβισμού Pulsar, αλλά σκληρή δεν μπορεί να την πεις, το τιμόνι θα το θέλαμε λίγο πιο γρήγορο για να μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό σε φιδίσιες διαδρομές και τα καθίσματα να έχουν καλύτερη πλευρική στήριξη.

Κάτι διαφορετικό

Πολύ καλή η σχέση αξίας/τιμής

Το Pulsar 1.6 DiG-T είναι ένα ισχυρό και ταχύτατο αυτοκίνητο, όχι όμως καθαρόαιμο σπορ. Διακρίνεται για τους εκπληκτικούς χώρους, είναι ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και άνετα ταξίδια, εκφράζει τη φιλοσοφία της Nissan για ανώτερη ποιότητα και ασφάλεια, διαθέτει πλουσιότατο εξοπλισμό και φυσικά προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  Nissan Pulsar 1.6 DiG-T
Κυβισμός (cc) 1.618 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 190/5.600
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 240/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7,7
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 217
Μέση Κατανάλωση (κιλα/100χλμ.) 5,9
Εκπομπές Ρύπων CO2 138 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 151,8 €
Μήκος (μέτρα) 4.387
Πλάτος (μέτρα) 1.768
Ύψος (μέτρα) 1.520
Βάρος (κιλά) 1.307
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 385
Τιμή (από…) 21.870

Aνακαλύψτε όλες τις εκδόσεις του Pulsar

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης