Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 έχει ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση, έχοντας ελαφρώς ανανεωμένη σχεδίαση, καλύτερη αεροδυναμική, μειωμένο θόρυβο κύλισης και αυξημένη αυτονομία κατά 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις, έρχεται με νέα LED φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, να εντυπωσιάσει με τα δύο νέα χρώματα, κόκκινο (Ultra Red) και γκρι (Stealth Grey). Μάλιστα η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής φέρνει αυξημένη αυτονομία που φτάνει τα 554χλμ. για την πισωκίνητη έκδοση και 678χλ. για την Long Range.

Με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν ξεκινήσει στους πελάτες της Ευρώπης, μαθαίνουμε ότι το ανανεωμένο EV αποκτά και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας, όπως το “ενεργό καπό” που έχει σκοπό να μειώσει τους τραυματισμούς στο κεφάλι των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο σύστημα πρώτα εντοπίστηκε από τον ενθουσιώδη φίλο της Tesla @tesla_adri στο X, ο οποίος παρέλαβε το δικό του Model 3 “Highland” πριν από μερικές ημέρες. Στο manual αναφέρει ότι το πίσω μέρος του καπό ανασηκώνεται αυτόματα κατά περίπου 80 χιλιοστά εάν το αυτοκίνητο ανιχνεύσει πρόσκρουση με πεζό ενώ κινείται μεταξύ 30 και 52χλμ./ώρα. Με τον τρόπο αυτό, το καπό λειτουργεί ως ένα είδος μεταλλικού μαξιλαριού για το κεφάλι του ανθρώπου και μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών. Αυτό το χαρακτηριστικό παθητικής ασφάλειας ήταν στο παρελθόν διαθέσιμο στα Model S και Model X, αλλά μόνο σε επιλεγμένες αγορές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παθητικής ασφάλειας είναι η λεγόμενη “Προειδοποίηση υπνηλίας οδηγού”, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα που είναι τοποθετημένη στην καμπίνα, πάνω από τον καθρέφτη, για να μετράει πόσο συχνά ο οδηγός χασμουριέται ή ανοιγοκλείνει τα μάτια και εκδίδει μια προειδοποίηση στην κεντρική οθόνη αφής μαζί με μια ηχητική ειδοποίηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης