Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το πρώτο Cybertruck παραγωγής της Tesla, δημοπρατήθηκε στο 29ο ετήσιο γκαλά του μουσείου Peterson. Το μοντέλο «έπιασε» την τιμή των 400.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικοδεσπότης της βραδιάς ο γνωστός τόσο για την καριέρα του όσο και για το αξιοθαύμαστο γκαράζ του, Jay Leno. Το εισιτήριο για το γκαλά κόστιζε 1.750 δολάρια και αρκετοί πίστευαν πως το μοντέλο θα πετύχει μεγαλύτερη τιμή, καθώς μέχρι τώρα έχει πετύχει ρεκόρ προπαραγγελιών.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το πρώτο ηλεκτρικό GMC Hummer πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2.5 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tesla δεν έχει ανακοινώσει πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει στην αγορά η έκδοση παραγωγής του Cybertruck. Με όλο και περισσότερα Cybertrucks να εντοπίζονται στους δημόσιους δρόμους πρόσφατα, φαίνεται ότι ο χρόνος πλησιάζει, αλλά η Tesla είναι αρκετά διάσημη και για την απώλεια προθεσμιών.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Tesla ισχυρίζεται ότι το βασικό μοντέλο παρέχει αυτονομία άνω των 400χλμ. η οποία αναβαθμίζεται σε 480 στην έκδοση με διπλό κινητήρα, ενώ η κορυφαία έκδοση με τριπλό κινητήρα μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτονομία 800χλμ.. Επίσης, το μήκος κλειστού χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1,98 μ., το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τους 1,6 τόνους και η ικανότητα ρυμούλκησης τους 6,35 τόνους. Η αρχική τιμή για την βασική έκδοση λέγεται πως θα είναι κοντά στα 40.000 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης