Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρλένας Πολιτοπούλου «Η μνήμη της Πόλαροϊντ» τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, στις 8:30 μ.μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Βούλγαρης, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, και η συγγραφέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρένη Πιττακή. Θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ Ο Εμφύλιος Πόλεμος του Ροβήρου Μανθούλη.

Διαβάστε επίσης: «Η μνήμη της Πόλαροϊντ»

***

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΟΔΑΝ) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ημερολογίου «2010 ΚΡΗΤΗ Ένα καράβι τρικάταρτο» σε επιμέλεια του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, στις 7:30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου (Ι. Κούνδουρου 17, Άγιος Νικόλαος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ημερολόγιο θα μιλήσει ο Μανόλης Μακράκης, δάσκαλος – Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Μαρία Πρατσίνη, αντινομάρχης Ν. Λασιθίου, και ο Μανόλης Θραψανιώτης, Πρόεδρος του ΠΟΔΑΝ.

Με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου-Οροπεδίου.

***

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος», η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ημερολογίου «2010 ΚΡΗΤΗ Ένα καράβι τρικάταρτο» σε επιμέλεια του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, στις 8:30 μ.μ., στη Δημοτική Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ (Ανδρόγεω 1, Ηράκλειο).

Για το ημερολόγιο θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη, νομάρχης Ηρακλείου, ο Μανόλης Αλεξάκης, αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ο Γιάννης Λιονάκης, περιφερειακός διευθυντής της ΕΛΠΑ στην Κρήτη, και ο Ζαχαρίας Κατσακός, φιλόλογος, DEA Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Κείμενα που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο θα διαβάσει η δασκάλα Αγγελική Σπινθάκη.

Συντονίζει ο Γιάννης Στεφανάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος».

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μουσικοί Γιώργης Ξυλούρης-Ψαρογιώργης, Βασίλης Σταυρακάκης και Γιάγκος Χαιρέτης.

***

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου (Δ.Α.Ο.Ρ.), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ημερολογίου «2010 ΚΡΗΤΗ Ένα καράβι τρικάταρτο» σε επιμέλεια του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, στις 7:00 μ.μ., στο Σπίτι του Πολιτισμού (Οδός Βερνάρδου, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο).

Για το ημερολόγιο θα μιλήσουν ο Μιχάλης Τρούλης, Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνου (ΙΛΕΡ), και ο Νίκος Δερεδάκης, δάσκαλος.

Κείμενα που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο θα διαβάσει ο δάσκαλος Γιάννης Λαχνιδάκης.

Συντονίζει ο Γιάννης Μαρινάτος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου.

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το κουιντέτο χάλκινων πνευστών οργάνων Creta Brass.

***

Ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ», η Ένωση Κυπρίων Αχαΐας,η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ Ν/Δ Ελλάδος), ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή», την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Βουρλιόγκας, βετεράνος ΕΛΔΥΚ, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ», η Δανάη Γεωργάκη, φιλόλογος-βιβλιοθηκονόμος, η Μαρία Ψάχου, φιλόλογος, και ο συγγραφέας.

Διαβάστε επίσης: «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή»

***

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ημερολογίου «2010 ΚΡΗΤΗ Ένα καράβι τρικάταρτο» σε επιμέλεια του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009, στις 8:00 μ.μ., στο Πoλιτιστικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντωνίου Γιάνναρη 1, Χανιά).

Για το ημερολόγιο θα μιλήσουν ο Κώστας Μουτζούρης, φιλόλογος-Πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, και ο Κώστας Γυπάρης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων-πολιτευτής. Συντονίζει ο Νεκτάριος Πετράκης, δάσκαλος-Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων.

***

Το βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίο του Νίκου Σιδέρη «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!» την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009, στις 7:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό για το νέο του βιβλίο.

Διαβαστε επίσης: «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!»

και «Το best seller που μας αφορά όλους!»

***

Ο Δήμος Σητείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «Ο ΜΥΣΩΝ» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ημερολογίου «2010 ΚΡΗΤΗ Ένα καράβι τρικάταρτο» σε επιμέλεια του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου, τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, στις 7:30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας.

Για το ημερολόγιο θα μιλήσουν ο Γιάννης Μαρκάκης, συγγραφέας-διευθυντής Μουσείου Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» και η Κατερίνα Ζερβάκη, φιλόλογος-αντιδήμαρχος Σητείας.

Κείμενα που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο θα διαβάσει ο Γιώργης Μαρκάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας.

Συντονίζει ο Δημήτρης Ζαμπετάκης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «Ο ΜΥΣΩΝ».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το κλασικό βιβλίο των Αδερφών Γκριμ «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» (σε εικονογράφηση του Κουεντίν Γκρεμπάν) το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Έλα να ακούσεις, να ζωγραφίσεις και να ζωντανέψεις το κλασικό πολυαγαπημένο παραμύθι με την εμψυχώτρια Μαρία Νομικού. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!!!

***

Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και το βιβλίο του Γιώργου Μπότσου «Πέτρα ψαλίδι, χαρτί».

Τα δικαιώματα του παιδιού σε κόμικς το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 12:30 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ THE ΜΑLL ATHENS, Μαρούσι, επίπεδο 0.

Ο κομίστας Γιώργος Μπότσος σας περιμένει με χρωματιστές ιστορίες παιδιών απ’ όλο τον κόσμο για να σας ευαισθητοποιήσει πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

***

Το βιβλιοπωλείο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωσ με αφορμή το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώση-Ζαΐρη «Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι», το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 12:30 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Παπάγου 7 και Αριστοφάνους, Χαλάνδρι).

Η συγγραφέας-παιδαγωγός Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη περιμένει όλους τους μικρούς της φίλους για να τους αφηγηθεί μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία με ηρωίδα ένα μικρό κορίτσι που βρίσκει στο πεζοδρόμιο ένα λαμπερό αστέρι από τον ουρανό. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ!

***

Το βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου «Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη», το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 10:30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα).

Ελάτε να παρακολουθήσετε τον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου: Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες να τρώνε τα μουστάκια τους στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια.

Ο συγγραφέας και ο εμψυχωτής Χρήστος Χριστόπουλος σας περιμένουν για να βοηθήσετε στη συμφιλίωσή τους. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

***

Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΥΛ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου «Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη», το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, στις 12:00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΥΛ (Ολύμπου 34, Χαλάνδρι).

Ελάτε να παρακολουθήσετε τον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου: Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες να τρώνε τα μουστάκια τους στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια.

Η εμψυχώτρια Ευγενία Κοντάρη σας περιμένειγια να βοηθήσετε στη συμφιλίωσή τους. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

_____________ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ_____________

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 114 72, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 211 3003500, FAX: 211 3003562

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ: Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθήνα

Ιnternet: www.metaixmio.gr e-mail: metaixmio@metaixmio.gr

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 18, 10680 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 3647433, FAX: 210 3610750

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 211 3003580, FAX: 211 3003581

ΟΛΥΜΠΟΥ 81, 54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 250075, FAX.: 2310 260085

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης