«Και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ· ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού – του πολεμήσαι μετά του δράκοντος· και ο δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού, και ουκ ίσχυσεν, ουδέ τόπος ευρέθη αυτώ έτι εν τω ουρανώ, και εβλήθη ο δράκων – ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού μετ’ αυτού εβλήθησαν». Ο προφήτης Ησαΐας απορεί (ιδ’, 12): «Πώς έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της αυγής!»

Ένα δάκρυ που γεννιέται στα μάτια του αρχάγγελου Εωσφόρου, την ώρα που στην ψυχή του ισορροπούν απόλυτα το Καλό και το Κακό, πέφτει στην υγρή λεπίδα της Ρομφαίας του, μετατρέποντάς τη στο απόλυτο όπλο της δημιουργίας αλλά και της καταστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όταν το Κακό τελικά τον κερδίζει, έκπτωτος πια, χάνει το σπαθί που ο ίδιος ο Θεός τού έφτιαξε, για να γίνει ο σκοτεινός άρχοντας του Κάτω Κόσμου. Χιλιάδες αιώνες αργότερα, ένας Έλληνας καθηγητής, μια δημοσιογράφος, ένας καθολικός επίσκοπος και ένας νεαρός ιμάμης ψάχνουν στη Γη τη χαμένη Ρομφαία του Εωσφόρου, έχοντας δίπλα τους τον πάπα και απέναντί τους μια πανάρχαιη μυστική αδελφότητα.

Άνθρωποι, άγγελοι και δαίμονες είναι οι πρωταγωνιστές μιας σκληρής και επίπονης αναζήτησης, γεμάτης αγωνία, θέληση, θυσία και θάνατο. Τελικά, ποιος θα σώσει τον τόπο των αγγέλων από τη μανία της Κόλασης;

Ο Εωσφόρος ξεχωρίζει απ’ όλους τους αγγέλους, και όχι µόνο λόγω της µοναδικής οµορφιάς, της ξεχωριστής πανοπλίας και του τίτλου του. Ο αρχιστράτηγος των δυνάµεων του Ουρανού είναι ο µοναδικός άγγελος που µπορεί να κρατά την πύρινη Ροµφαία, ένα ξίφος απίστευτα ισχυρό, το µοναδικό που κατασκευάστηκε από το χέρι του ίδιου του Δηµιουργού. Είναι τόσο µοναδικό αυτό το ξίφος, που κλείνει µέσα του ολόκληρη την Εδέµ και όλα τα µυστικά της ζωής και της αθανασίας. Η µοναδικότητα της πύρινης Ροµφαίας όµως δε σταµατά στη λαβή της. Σε αντίθεση µε όλες τις άλλες ροµφαίες, αυτή δεν έχει λεπίδα κατασκευασµένη από µέταλλο. Είναι υγρή, φτιαγµένη από νερό της Πηγής της ?ηµιουργίας, που τρέχει αέναα. Μια λεπίδα καθόλου συνηθισµένη. Τίποτα στον κόσµο δεν µπορεί να αντισταθεί στην ισχύ της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

__________________________________________

Ανδρέας Λουδάρος: ”Η ρομφαία”

ISBN: 978-960-14-1933-6 – σελ. 317 – τιμή 16,00 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης