Τα «Ιστορικά Αρχεία» είναι το περιοδικό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» είναι αφιερωμένο στη σύγκρουση Γερμανών και Σοβιετικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του διακεκριμένου πολεμικού φωτορεπόρτερ Dmitri Baltermants. Αν είναι αλήθεια η ρήση ότι «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του στην κάλυψη των μαχών στο Ανατολικό Μέτωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dmitri Baltermants γεννήθηκε το 1912. Σπούδασε μαθηματικά, αλλά τον κέρδισε η φωτογραφία. Εργάσθηκε ως φωτογράφος στην ημερήσια εφημερίδα «Izvestia» και στο περιοδικό «Oganyok».

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακολούθησε τον Κόκκινο Στρατό στις επιχειρήσεις τού Ανατολικού Μετώπου (1941-1945). Οι φωτογραφίες του για την περίοδο εκείνη θεωρούνται συνώνυμες της ηρωικής αντίστασης και της επιτυχημένης αντεπίθεσης της Σοβιετικής Ένωσης κατά των φασιστικών ορδών του Γ΄ Ράιχ.

Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» κυκλοφορεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή τύπου PDF για τους επισκέπτες του ιστότοπου των εκδόσεων Ιωλκός http://www.iolcos.gr/ και σε έντυπη μορφή στην τιμή των 6,00 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

____________________________________

Σελίδες: 64 – Τιμή: 6,00 ευρώ (η έντυπη) – ΔΩΡΕΑΝ Η ΨΗΦΙΑΚΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης