Περιοδικό «Ιστορικά Αρχεία» (τεύχος 2) από τις εκδόσεις Ιωλκός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 09:15
Περιοδικό «Ιστορικά Αρχεία» (τεύχος 2) από τις εκδόσεις Ιωλκός

Τα «Ιστορικά Αρχεία» είναι το περιοδικό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» είναι αφιερωμένο στη σύγκρουση Γερμανών και Σοβιετικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το αρχείο του διακεκριμένου πολεμικού φωτορεπόρτερ Dmitri Baltermants. Αν είναι αλήθεια η ρήση ότι «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά του στην κάλυψη των μαχών στο Ανατολικό Μέτωπο.

Ο Dmitri Baltermants γεννήθηκε το 1912. Σπούδασε μαθηματικά, αλλά τον κέρδισε η φωτογραφία. Εργάσθηκε ως φωτογράφος στην ημερήσια εφημερίδα «Izvestia» και στο περιοδικό «Oganyok».

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακολούθησε τον Κόκκινο Στρατό στις επιχειρήσεις τού Ανατολικού Μετώπου (1941-1945). Οι φωτογραφίες του για την περίοδο εκείνη θεωρούνται συνώνυμες της ηρωικής αντίστασης και της επιτυχημένης αντεπίθεσης της Σοβιετικής Ένωσης κατά των φασιστικών ορδών του Γ΄ Ράιχ.

Το δεύτερο τεύχος των «Ιστορικών αρχείων» κυκλοφορεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή τύπου PDF για τους επισκέπτες του ιστότοπου των εκδόσεων Ιωλκός http://www.iolcos.gr/ και σε έντυπη μορφή στην τιμή των 6,00 ευρώ.

____________________________________

Σελίδες: 64 - Τιμή: 6,00 ευρώ (η έντυπη) - ΔΩΡΕΑΝ Η ΨΗΦΙΑΚΗ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 09:15