Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέα Δημητρίου, τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Συνολικά 2.338 θέσεις στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου, διατέθηκαν με την πρώτη κατανομή βάσει των αποτελεσμάτων, ενώ πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας διεκδικούν 6.190 υποψήφιοι.

Η κατανομή των θέσεων, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, έχει γίνει με βάση τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2010, που διενήργησε η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου 2010.

«Υπήρξε μια συστηματική σοβαρή εξέταση και οι βαθμοί ήσαν εκείνοι που αναμένονται σε κάθε σοβαρό σύστημα εξέτασης», δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

«Παραλάβαμε 33.695 γραπτά, που βαθμολογήθηκαν από 444 εκπαιδευτικούς, το καθένα βαθμολογήθηκε από δύο, τρίτος έμπαινε εάν υπήρχε μεγαλύτερη από 10% απόκλιση μεταξύ των δύο και επίσης συνεργάσθηκαν πολλοί άλλοι, όπως 5.806 επιτηρητές, 362 βοηθοί διευθυντές Α και στα βαθμολογικά κέντρα απασχολήθηκαν 18 λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας και 70 ωρομίσθιοι φοιτητές», δήλωσε ο υπουργός.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τα ίδια τα ΑΑΕΪ της Κύπρου, ενώ για τους άρρενες στρατεύσιμους, οι οποίοι εξασφαλίζουν θέση στα Δημόσια ΑΑΕΪ της Ελλάδας μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων 2010, έχουν γίνει ειδικές διευθετήσεις με το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για κράτηση της θέσης μέχρι την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Πηγή: iKypros