Προβληματισμός αλλά κυρίως ανησυχία για την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών τους εκφράζουν διάφορες υπεραγορές προς την κυπριακή Κυβέρνηση μετά και την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε αλυσίδες των υποκαταστημάτων τους. Μερικές μάλιστα υπεραγορές επεξεργάζονται και Plan B όπου περιλαμβάνεται ανάμεσα στα μέτρα είναι και η πλήρης αναστολή των εργασιών τους μέχρι οι συνθήκες επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του κλάδου.

Μεγαλύτερο πρόβλημα όπως πληροφορείται το Sigmalive έχει να κάνει αρχικά με την αδυναμία εξασφάλισης επαρκούς αριθμού τεστ για ολόκληρο το προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι με σχετικό διάταγμά της η Κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε πως έως τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου 2020 το αργότερο, υποχρεούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ή/και διαχειριστές μεταξύ άλλων και των υπεραγορών να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για υποβολή των εργαζομένων τους σε μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19.

Ωστόσο τα ιδιωτικά εργαστήρια φαίνεται πως δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν σε τεστ και αυτό σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από 2 βδομάδες.

Επιπλέον ακόμη και στην περίπτωση διενέργειας των τεστ σε όλο το προσωπικό κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι υπάλληλοι των υπεραγορών που εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών του Πάσχα δεν θα κολλήσουν από τους χιλιάδες των καταναλωτών που έρχονται στα υποκαταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπεραγορές είναι η αναπλήρωση του προσωπικού καθώς καμία εταιρεία δεν διαθέτει έμψυχο δυναμικό για να αναπληρώνει ολόκληρες υπεραγορές.

Όπως πληροφορείται το Sigmalive, έχουν γίνει εισηγήσεις όπως τις δύο μέρες αργίας εξασφαλιστεί ένας επαρκής αριθμός εξετάσεων για να ελεγχθεί το προσωπικό και να απομονωθούν τυχών θετικά κρούσματα.

Έχουν κατατεθεί επίσης εισηγήσεις σια συντονισμό όλων των μετόχων των κλάδων των υπεραγορών και του λιανικού εμπορίου προκειμένου να γίνει σωστή αποτύπωση των δεδομένων και να καθοριστούν τυχών μελλοντικές ενέργειες.

Πάντως φόβοι επικρατούν γενικότερα για κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας από το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων που διενεργούν προληπτικά διαγνωστικές εξετάσεις.

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης