Σε μία δήλωση βόμβα προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κ. Παπακώστας, ορμώμενος από την πρόσφατη κλοπή εκρηκτικών από στρατόπεδο. Ο κ. Παπακώστας αποκάλυψε ότι χαμηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) έχουν επαφές και συνεργάζονται με ανθρώπους της νύχτας, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι «μέσα στις τάξεις της ΕΦ παρουσιάζονται αρκετά κρούσματα απειθαρχίας, ανάρμοστης συμπεριφοράς και πλημμελούς εκτέλεσης του καθήκοντος».

Ο υπουργός έκανε λόγο για πάρεργο που προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ όπως τόνισε, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να τεκμηριωθούν πλήρως οι πληροφορίες έτσι ώστε «αυτοί οι επίορκοι να απομακρυνθούν από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς», γιατί «προσβάλλουν και το σύνολο». Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπακώστας είπε ότι «από τις μέχρι τώρα ενδείξεις που υπάρχουν, αν όχι και αποδείξεις, είναι ότι υπήρξε εκ των έσω συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις έρευνες για ανεύρεση των κλεμμένων εκρηκτικών, ο κ. Παπακώστας δήλωσε αισιόδοξος και είπε ότι σημασία έχει ότι «οι συντονισμένες, επίμονες και επίμοχθες προσπάθειες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς έχουν αποδώσει καρπούς».

«Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος και ανηφορικός», είπε, εξηγώντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις «δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης