«H Κύπρος διέρχεται πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και τα μέτρα που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι πολιτικές της λιτότητας που βιώνουν ήδη οι λαοί της Ευρώπης δεν αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου έργου ανάπτυξης του Ομίλου Σιακόλα στη Λίμνη της Πόλης Χρυσοχούς.

«Για τον λόγο αυτό» πρόσθεσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, «έργα όπως αυτό στη Λίμνη είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο, καθώς αναμένεται να δώσουν ώθηση στην κυπριακή οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «η κυβέρνηση έχει πράξει ό,τι περνά από το χέρι της για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στον τόπο. Κάτι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, το έχει καταφέρει. Απόδειξη είναι ότι ο τομέας του τουρισμού διέπεται από θετικά πρόσημα ανάπτυξης» και σημείωσε ότι «η αύξηση στηρίχθηκε κυρίως στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και στο άνοιγμα νέων αγορών όπως της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Οι κυβερνητικές ενέργειες και οι επιτυχίες στον τουρισμό, έδωσαν οξυγόνο στην οικονομία και απέτρεψαν τα χειρότερα».

Μιλώντας για το έργο ανάπτυξης στη Λίμνη της Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο γηπέδων γκολφ βάσει διεθνών προδιαγραφών, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι θα ανοίξουν στην περιοχή νέες θέσεις εργασίας και θα αναπτυχθούν πολλές παράλληλες οικονομικές δραστηριότητες από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 Πηγή: Φιλελεύθερος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης