Έκκληση των ευρωσοσιαλιστών σε Ομήρου να μην αποχωρήσει

Έκκληση των ευρωσοσιαλιστών σε Ομήρου να μην αποχωρήσει
Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση Χριστόφια, απέστειλε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Ευρωβουλή, Μάρτιν Σουλτς.

Η επιστολή έφθασε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΔΕΚ την προηγούμενη Δευτέρα, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία τελικά με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

Στην επιστολή του, ο κ. Σουλτς, εκφράζει τη «βαθύτατη ανησυχία» της Σοσιαλιστικής Ομάδας για το ενδεχόμενο να λάβει η ΕΔΕΚ απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών με τους χειρισμούς Χριστόφια στο Κυπριακό.

Τονίζει, δε, ότι μια τέτοια απόφαση «θα αποσταθεροποιούσε σοβαρά την Κυπριακή Δημοκρατία, σε μια τόσο σημαντική συγκυρία στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κύπρου».

Ο κ. Σουλτς φθάνει ακόμα και στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Ομήρου να συζητήσει μαζί του πριν από τη λήψη τελικής απόφασης «ένα τέτοιο ζήτημα σημαντικής σπουδαιότητας για τη σταθερότητα και τη μελλοντική ανάπτυξη της ΕΕ ως σύνολο».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, και προς την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη σοσιαλιστική ομάδα της Ευρωβουλής.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι απάντησε στην επιστολή προχθές, Τρίτη, και ότι ενημέρωσε τον κ. Σούλτς για την απόφαση αποχώρησης, που έλαβε κατά συντριπτική πλειοψηφία η ΚΕ.

«Του εξήγησα με ευγένεια ότι η απόφαση δεν επηρεάζει καθοιονδήποτε τρόπο την πολιτική σταθερότητα στην Κύπρο, λόγω του ότι η Δημοκρατία έχει προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης κι όχι κοινοβουλευτικό», τόνισε ο κ. Ομήρου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 13:55