Ένταση στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011, 14:09
Ένταση στα Κατεχόμενα της Κύπρου
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όταν Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές επιχείρησαν να αναρτήσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πόρτα του περιβόλου όπου στεγάζεται η λεγόμενη «πρεσβεία» της Τουρκίας.

Αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με τους διαδηλωτές, ενώ επίθεση δέχθηκαν τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια συνδέονται με τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει τα λεγόμενα «συνδικάτα» των εργαζομένων στα Κατεχόμενα, με κύριο αίτημα να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός που εφαρμόζει η Άγκυρα στους εποίκους, αλλά και να επανενωθεί η Κύπρος.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 13:00, σημειώθηκε ένταση έξω από το «Κοινοβούλιο» των Τουρκοκυπρίων, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές ανήρτησαν πανό με υβριστικά συνθήματα κατά της Τουρκίας.

Και στην περίπτωση αυτή, επενέβησαν αστυνομικοί με πολιτικά, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα πανό, αλλά και να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011, 17:25