Έντονη κριτική Denktash για ενδοτική πολιτική στο Κυπριακό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 18:34
Έντονη κριτική Denktash για ενδοτική πολιτική στο Κυπριακό
Δριμεία κριτική, για την ακολουθούμενη πορεία στο Κυπριακό από την τουρκοκυπριακή ηγεσία, άσκησε ο Τουρκοκύπριος πρώην ηγέτης Rauf Denktash, υποστηρίζοντας ότι ο Mehmet Ali Talat ακολουθεί ενδοτική πολιτική.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Άδανα, ο Rauf Denktash είπε ότι «θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα δεδομένα στην Κύπρο», εξηγώντας ότι με αυτό εννοεί «την ύπαρξη δύο ισότιμων κυρίαρχων εθνών στο νησί».

«Αυτό που υποστηρίζει ο Talat είναι ένα κράτος, ένα έθνος και μια κυριαρχία, και αυτό θα μας κάνει να παραδοθούμε,» είπε ο πρώην επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο Rauf Denktash τόνισε ότι ελπίζει πως «θα υπάρξει ένας υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές» της 18ης Απριλίου στα κατεχόμενα και ότι το τουρκοκυπριακό έθνος θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο που θα διατηρήσει το τουρκοκυπριακό κράτος και την εθνική κυριαρχία καθώς και το καθεστώς εγγυήτριας δύναμης για την Τουρκία».

«Έτσι, η ελληνοκυπριακή ηγεσία θα δει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα υποκύψουν και τότε μπορεί να υποστηριχθεί μια συμβιβαστική λύση,» συμπλήρωσε.

Ο Rauf Denktash ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «εκείνο που επιθυμεί η ελληνοκυπριακή ηγεσία είναι μια νόμιμη κυβέρνηση στην Κύπρο, ενώ το σχέδιό της είναι να βγει η Τουρκία από την Κύπρο, ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 19:16