Κυπριακό και Αμμόχωστος στο επίκεντρο των επαφών του υπ. Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, 08:24
Κυπριακό και Αμμόχωστος στο επίκεντρο των επαφών του υπ. Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη

Με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας κ. Ivan Kor, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας, θα συναντηθεί στις 10:45 το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Kor θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σλοβακίας και να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Θα συζητηθούν επίσης η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, τρέχοντα θέματα από την ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Διεύρυνσης, του Μεταναστευτικού, των ευρωτουρκικών σχέσεων και της συζήτησης για το Μέλλον της Ευρώπης, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των επαφών τους, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, 08:28