Κύπρος: Υπό κράτηση ο πατριός που φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 14:05
Κύπρος: Υπό κράτηση ο πατριός που φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον άνδρα 36 χρόνων από την Αίγυπτο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού ηλικίας κάτω των 13 ετών, διαφθοράς νεαρής ηλικίας κάτω των 13 ετών, άσεμνης επίθεσης και απειλής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες η κοπέλα ηλικίας 15 χρόνων, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετέβη σε αστυνομικό σταθμό της επαρχίας Λάρνακας και κατήγγειλε ότι ο πατριός της, ηλικίας 36 χρόνων από την Αίγυπτο, τη βίαζε επανειλημμένα και ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέληση της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το 2011 μέχρι το 2015, όταν δηλαδή η ανήλικη ήταν περίπου 11 χρόνων. Τα αδικήματα διαπράττονταν είτε στο σπίτι του της νεαρής, τις ώρες που η μητέρα απουσίαζε, είτε σε χώρο που ενοικίαζε στον Αιγύπτιο ο εργοδότης του. Η τελευταία φορά που ο πατριός φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά τη κοπέλα παρά τη θέληση της ήταν πριν από δύο μήνες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τη μητέρα της νεαρής. Ο Αιγύπτιος που είναι εργάτης στο επάγγελμα, φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία, να απειλούσε τη κοπέλα να μην αναφέρει τίποτε στη μητέρα και τον αδελφό της γιατί θα μαχαίρωνε και τους δύο.

Η νεαρή εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους ο οποίος διαπίστωσε ρήξη παρθενικού υμένα επί παλαιού εδάφους.

Ο Αιγύπτιος είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο τη μητέρα της κοπέλας πριν από πέντε χρόνια. Ο πατέρας της νεαρής είναι επίσης από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, 14:18